RTÜK Seçimi Ne Zaman Yapılacak?

RTÜK Seçimi Ne Zaman Yapılacak?
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Salı günü RTÜK seçiminin yapılması gerektiğini Meclis Başkanı’na ifade ettik. Meclis Başkanı da bu üye belirlenmesi için çalışmalarda bulunacak” dedi.

 MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM’deki Danışma Kurumlu toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi. Vural, Milliyetçi Hareket Partisi olarak İç tüzük ve hukuk çerçevesindeki haklarını koruyacak şekilde pozisyon aldıklarını belirterek, “Danışma Kurulu’nda Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP’nin İç Tüzük’te belirlenmiş 15 üyenin sayısının arttırılması yönünde beyanı oluştu. Biz Milliyetçi Hareket partisi olarak bu konuda arttırılması yönünde beyanımızın olmayacağını ve bu durumda grup önerisi veya Meclis Başkanı’nın uzlaşma olmadığına göre bir öneri olarak getirmesinin mümkün olduğunu ifade ettik.

Meclis Başkanı da bu konuyu öneri olarak dile getirecek. Danışma Kurulu’nda İç Tüzük ve kanunlar çerçevesinde siyasi partilere verilmiş haklar vardır. Bu çerçevede Başkanlık Divanı sayısında, RTÜK ve Güvenlik ve İstihbarat komisyonu üyelerinin dağılımında ilave bir üyenin sayıları eşit olan partiler arasında nasıl dağılacağı sorunu ortada olduğunu, Milliyetçi Hareket Partisi olarak, bu soruna hukuki bir yorum getirilmek suretiyle çözülmesi gerektiğini ifade ettik” ifadelerini kullandı.

Başkanlık divanı üye sayısının arttırılması yönünde Meclis Başkanı’nın öneri getireceğini söyleyen Vural, “Bizim bu şartlarla ilave bir grup önerisi getirmemizde mümkün gözükmemektedir. Hukuk milletin hukukudur. Milletin hukuku şansa bırakılamaz. Yapacağımız yorumların hukuki mesneti olması lazım. Hukuki bir boşluk olan noktada teamül geçerli olabilir” şeklinde konuştu.

Vural siyasi partiler kanunu 35. maddesinin geçerli olmasını istediklerini belirtti.

RTÜK seçimlerinin ne zaman yapılacağına dair soruya ise Vural, “Salı günü RTÜK seçiminin yapılması gerektiğini Meclis Başkanı’na ifade ettik. Meclis Başkanı da bu üye belirlenmesi için çalışmalarda bulunacak. Muhtemelen Başkanlık Divanı oluşunca, Başkanlık divanıyla istişare yapmak suretiyle bu konuda artık üyenin iki parti arasında nasıl dağılacağına ilişkin tutumunu belirleyecek.

Meclis Başkanı’na ve siyasi partilere de hukukun getirdiği yorumu yazı turaya bağlamak neredeyse iddia konusu yapılacak. Bunu doğru bulmadığım ifade ediyorum. Meclis Başkanı’nın takınacağı tavır, Salı günü seçimin yapılması ve seçim yapıldıktan sonra seçilmiş üyelerle RTÜK Başkanı seçiminin yapılması doğru olacağını ifade ettik. Sayın Meclis Başkanı da seçimin Salı günü yapılacağına dair çaba içerisinde olacağını belirtti. Hukuka dayalı pozisyonun hukuk dışı yorumlarla hak verilmemiş olmasını yadırgıyorum” cevabını verdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum