Bu Da PKK Tiyatrosu

Bu Da PKK Tiyatrosu
Türkiye’nin çeşitli yerlerinde PKK güdümünde çalışan tiyatro kuruluşları Diyarbakır merkezli ‘Kürdistan Tiyatro Meclisi’ni kurdu. Tiyatro meclisi çatısı altında faaliyet gösterecek grupların geçmişi vukuatlı.

Çözüm süreci ile bölgede istediği tavrı rahatlıkla sergileyen ve Türkiye Cumhuriyeti’ni yok sayarak bölgede kendi kurumlarını oluşturma çabasına girişen PKK yandaşları şimdi de Diyarbakır merkezli “Kürdistan Tiyatro Meclisi”ni kurdu. 

ÜÇ AYDA BİR TOPLANACAKLAR

3 Temmuz’da Diyarbakır’da kurulan bu sözde tiyatro meclisinin düzenli olarak üç ayda bir toplanacağı öğrenildi. Kuruluş ilkeleri ve çalışma esaslarını da belirleyen söz konusu meclise Mezopotamya Kültür Merkezi’nin şubelerinin bulunduğu İstanbul, Gaziantep, Ağrı, Hakkari, Van, Mersin, Siirt, Şırnak, Silopi, Nusaybin, Cizre, Ergani ve Viranşehir tiyatro grupları ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu, Batman Şehir Tiyatrosu ve Dicle Fırat Kültür Merkezi’nde faaliyet gösteren toplam 35 kişiden oluşan tiyatro temsilcisi katıldı.

basliksiz-1-459.jpg

ÖZÜ AYRI SÖZÜ AYRI

Tiyatro meclisinin temsilcileri geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da bir açıklama yaparak Güneydoğu Bölgesi’ni “Kürdistan” olarak da tanımladı. “Kürdistan Tiyatro Meclisi” kuruluş esası açısından “demokratik” ve “eşitlikçi” yaklaşımı benimseyeceğini açıklasa da söz konusu meclisin çatısı altında bulunmak isteyen tiyatro gruplarına çeşitli sınırlamalar getirildi. İdeolojilerinin dışındaki tiyatrocuların girebilmesi kuruluş ilkelerindeki bazı maddelerle yasaklandı. 

PROVOKASYON İÇİN YASAL ZEMİN

Sözde tiyatro meclisine dahil olan grupların PKK güdümündeki yasal görünümlü kuruluşların olduğu belirtiliyor. Söz konusu bu kuruluşların düzenledikleri her faaliyette “Biji Serok Apo” sloganlarının atıldığı ve PKK bayraklarının açıldığı biliniyor. Bu kurulan tiyatro meclisinin aslında büyük bir provokasyona yasal zemin oluşturmak için kurulduğu da gelen bilgiler arasında. 

basliksiz-2-287.jpg

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum