Al Birini Vur Ötekine

Al Birini Vur Ötekine
Çin, Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygurlara zulmediyor. ABD ise pek çok İslam ülkesinde hemen her gün Müslüman kanı akıtıyor.

Müslüman’a zulüm konusunda ABD ve Çin birbiriyle yarışıyor.

UYGURLU Müslümanlara yönelik Çin zulmünün gündemdeki ağırlığını artırması karşısında yapılan “ABD’nin tezgâhı” yorumları gerçeklerin üzerini örtemiyor.

21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Amerika Araştırmaları Merkezi Başkanı Özdemir Akbal, “Küresel amaçlar açısından ABD ile Çin’in dünya hâkimiyetinde yürüttükleri politikada hiçbir fark yok. Burada küresel ekonomik ve askeri güvenlik çıkarlarının hangi bölgede ne yönde ortaya çıktığına yöneliktir. Bu açıdan bakmak daha mantıklıdır. Aksi taktirde bir grup Müslüman’ın Suriye’nin kuzeyinde öldürülürken diğer öldürülen başka bir Müslüman grubun Amerika destekli gruplar tarafından öldürüldüğünü çok göz ardı etmemek lazım. Büyük devletlerin dış politik yaklaşımında milliyet, din gibi duygusal konuların yanında sürekli çıkar odaklı konular konuşulur” dedi. 

zulum-(3).jpgzulum-(1).jpg

BİRBİRİNDEN FARKI YOK

SASAM Genel Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Uzmanı Cesurhan Taş, “Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine Çin yönetimi ve halkı tarafından yapılan zulümler ülkemizde geniş kitleler tarafından lanetlendi ve protesto edildi. Dünya ölçeğinde bakıldığında zulüm görenlerin, büyük oranda Müslümanlar olduğu kolayca görülmektedir. Amerika ve Çin Müslümanlara yaptığı zulümler konusunda birbirinden çok da farklı değil. Arakan, Doğu Türkistan, Afganistan, Irak, Suriye, Filistin, Yemen, Mısır, Tunus gibi yerler hep Müslümanların yaşadıkları yerler. Mazlumlar genellikle Müslümanlar ancak zalimler Çin, ABD, İsrail, Fransa, İngiltere olarak zaman ve mekâna göre değişkenlik göstermekte” diye konuştu. 

zulum-(4).jpgzulum-(2).jpg

YAPAMAYACAKLARI ZULÜM YOK

SAADET Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, “Zulüm nereden gelirse gelsin kim tarafından yapılırsa yapılsın bütün dünya tarafından kınanmalıdır. Batı’nın bugüne kadar uyguladığı zulümler ve katliamlar zihniyetlerinin bozukluğundan kaynaklanıyor. Çin’in ve ABD’nin bugüne kadar yaptığı şey zihniyetlerinin bozuk olmasından, ‘menfaatim var güçlüyüm mantığı’ içerisinde hareket etmelerinin neticesidir. Batı’nın bu zihniyeti insanları büyük bir felakete doğru götürmektedir. ABD Siyonizm’in etkisi altında olan bir devlettir. Müslüman’a zulüm konusunda Amerika ve Çin birbirinden farklı değildir. İkisi de müslüman kanı akıtmaktadır” ifadesini kullandı.

Vahdet Gazetesi 

zulum-(5).jpg

zulum-(6).jpg

zulum-(7).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum