Bayramı Otelde Geçirmeyin

Bayramı Otelde Geçirmeyin
Aile danışmanı Fatih Akbaba, Ramazan Bayramı’nı otelde geçirmeyi planlayanları uyardı. Bayramda anne ve babaların evlatlarının yolunu gözlediğini kaydetti.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Evlatlarından kilometrelerce uzakta olan yaşlı ana ve babalar yavrularını ve torunlarını doyasıya görebilmek için bayram gününü iple çekiyor. Ancak bazı kişiler bayramı ailesinin yanında geçirmeyip tatil planı yapmaya başladılar.

SADECE TATİL DEĞİL 

Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba, Ramazan Bayramı’nı ailesinden uzakta geçirme düşüncesinde olanlara çok önemli uyarılarda bulundu. Akbaba, bayramı sadece tatil gibi görenlerin, bayramı otel odalarına sıkıştıranların ve uzun zamandır görmediği ana babasını denizde birkaç kulaca değişenlerin insanlıktan ve vicdandan yoksun kişiler olduğunu kaydetti.

KAPINIZI ÇALMAZLAR

İhmal ettikleri ana babalarının durumunu ileride kendilerinin de yaşayacağının kaçınılmaz olduğunu anlatan Akbaba, “Çocuğunuz bayram tatillerini sizle birlikte deniz kenarlarında tanıdıktan sonra sizi ileride dışlayabilir. Diğer bayramlarda sizinde kapınız çalınmaz olur” diye konuştu. Akbaba, “Bayram bir anı, bir sılairahimin anlayışı, rahmetin ve bereketin yaşanabileceği ve birlikte olduğumuzun belgesidir” dedi. 

basliksiz-8-064.jpg

ANNE-BABA AHI

Ana babanın sessiz üzüntüsünün kamu davası gibi olduğunu ifade eden Akbaba, “Unutmasınlar ki ana babanın üzüntüsünü hesaba katan bir Allah var. Bu dünyada anne baba ah etmese bile kalbi kırıldı diye Allah ah edebilir. Dikkat edelim” diyerek “Yaşlılarımız bu toplumun hafızasıdır. Hafızasını kaybetmiş bir toplum geleceğe gidemez” yorumunda bulundu. 

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum