"Ses" İle 23 Yıl Sonra Tanıştı

"Ses" İle 23 Yıl Sonra Tanıştı
Tokat'ın Zile ilçesinde yaşayan doğuştan işitme engelli Kesler, takılan işitme cihazı sayesinde 23 yıl sonra duymaya başladı.

 Doğuştan işitme engelli olduğu 3 yaşındayken yapılan muayene sonucu anlaşılan Funda Kesler, sessiz geçirdiği 23 yılın ardından işitmenin mutluluğunu yaşıyor. Kulağına takılan ve "Can simidim" diye tabir ettiği işitme cihazı sayesinde sesleri duymaya başlayan genç kız, konuşacağı günün hayalini kuruyor.

Annesi zihinsel, babası işitme engelli olan Funda Kesler, 3 yaşına kadar konuşamayınca yakınları tarafından doktora götürüldüğünde işitme engelli olduğu belirlendi.

Duyamadığı için konuşamayan ve tüm yaşamını sessiz dünyasında geçiren Kesler'in hayatı Zile Belediyesinin "Engelsiz Gençlik Projesi"yle değişti.

Engelli gençlerin sosyalleşmesi için açılan hediyelik eşya kursuna katılan genç kız, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel'in girişimleri sonucu Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde takılan işitme cihazı sayesinde duymaya başladı.

Hayata 23 yıl sonra yeniden "Merhaba" diyen Funda Kesler, duygularını, tedavisinde kendisine destek olan Vidinel'e yazdığı mektupta anlattı.

"Derdini yavaş yavaş anlatmaya başladı"

Genç kızı evinde ziyaret eden Vidinel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Funda ve ailesinin en güzel bayram hediyesini aldığını söyledi.

Proje sayesinde Funda'yla tanıştıklarını ifade eden Vidinel, şunları kaydetti:

"Kendisi hem konuşamıyor hem de duyamıyordu. Doktorlarımızın muayene etmesini istedik. Muayene sürecinden sonra doktorlarımız Zilemizde yaptıkları muayene sonucunda duyabileceğini ifade ettiler. Kardeşimiz bugüne kadar hiç bir sözcük duymamış. Kendisini ifade edemiyor. Aldığımız işitme cihazıyla duymaya başladı. Funda kardeşimiz artık duyarak derdini yavaş yavaş anlatmaya başladı. O kadar mutlu."

Vidinel, Funda'nın sağlıklı insanlar gibi konuşabilmesi için kendisine tedavi süresince belediye olarak destek vereceklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.