Dolar Frenlenemiyor!

Dolar Frenlenemiyor!
Merkez Bankası'nın müdahalesiyle düşüşe geçen dolar son yapılan açıklamayla yeniden yükselişe geçti.

Siyasi parti liderlerinden erken seçimin biraz daha ön plana çıktığı yönünde açıklamalar gelmesi, Suruç'ta meydana gelen patlamanın ardından saldırı olaylarının devam etmesi ve son olarak bu sabaha karşı Türk savaş uçaklarının Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurmasının ardından dolar/TL güne yükselişle başladı.

Dün akşam piyasa kapanışı öncesi 2.73'ün hemen altında işlem gören kur bu sabah 2,74'ün üzerine çıktı. Dolar 2,7489'a kadar yükselerek 5 haftanın zirvesini gördü. 

YENİDEN YÜKSELDİ

Merkez Bankası'nın müdahalesiyle düşen dolar ilerleyen saatlerde gelen son açıklamayla yeniden yükseldi ve 2,75'e dayandı. Borsa da güne yüzde 0,24 düşüşle 78 bin 151 puandan başladı. Endeks, ilerleyen dakikalarda ise artıya döndü.

MERKEZ'DEN MÜDAHALE

Merkez Bankası, yakın dönemde gözlenen küresel ve yerel gelişmeler nedeniyle bir hafta vadeli döviz depo faiz oranının dolar için yüzde 3,5'tan yüzde 3'e indirilmesine karar verildiğini açıkladı.

MB'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bankalar belirlenen yeni oranla 27 Temmuz 2015 tarihinden itibaren TCMB’den bir hafta vadeyle borçlanabileceklerdir. Gerekli görülmesi halinde ABD doları ve euro için söz konusu oranlar ayrı bir basın duyurusuna gerek kalmaksızın iş günlerinde sabah saat 9:30’da her iki yönde değiştirilebilecek ve ilan edildiği gün için geçerli olacaktır. Belirlenen oranlar Anadolu Ajansı DV006, Reuters CBTJ ve Bloomberg CBT sayfalarında ilan edilecektir." Dolar bu sabah 2,7489'la son beş haftanın zirvesini görmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.