Tahıl Ambarında Bereket Yılı

Tahıl Ambarında Bereket Yılı
Türkiye’nin tahıl üretim merkezi Konya’da çiftçiler, yağışlarla gelen rekolte artışından memnun. Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Çalış, “Geçen yıla göre yüzde 50 rekolte artışı bekliyoruz” dedi.

Türkiye’nin tahıl ambarı olarak nitelendirilen ve 2,2 milyon hektar tarım arazisi bulunan Konya’da, hasadı devam eden hububatta yüksek verim, üreticinin yüzünü güldürüyor. Konya, Türkiye ekmeklik buğday üretiminin yaklaşık yüzde 11’ini karışılıyor. Bu sezon yağışların mevsim normallerinin üstünde seyretmesi, Konya Ovası’nda hububat üretimine olumlu yansıdı. Konya’nın Sarayönü İlçesi’ne bağlı Gözlü Mahallesi’nde çiftçilik yapan Hasan Büyüktoka, bu yılki kadar verimli bir hasat sezonu hatırlamadığını söyledi. 

ARPADA VERİM DAHA YÜKSEK

Biçerdöver sahibi Refik Gözlü ise, “Uzun yıllardır hasat yapıyoruz fakat böyle bir yıl görmedik. Anıza ekilen, gübresi az olan tarlalarda bile çok güzel ürün alındı. Arpada verim daha yüksek” şeklinde konuştu. 

BUĞDAYDA BEKLENTİ 3 MİLYON TONU GEÇTİ

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Celil Çalış da Konya’da 2 milyon 200 bin hektarlık alanda tarımsal üretim yapıldığını söyledi. Konya’nın geçen yıl 2 milyon ton olan buğday üretiminin bu yıl 3 milyona, 700 bin ton olan arpa üretimin ise 1,1 milyon tona çıkacağını tahmin ettiklerini belirten Çalış, “Birim alandan ciddi oranda üretim artışı bekliyoruz. Konya, 320 milimetre yağış alan bir yer. Geçen yıla göre yüzde 50 rekolte artışı bekliyoruz. Çiftçimiz, bu yılın verimiyle geçen yılın kalitesini yakalamış olsaydı daha rahat nefes alacaktı” diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum