Bu köylerin tamamı Hıristiyanlıktan İslam’a geçti

Bu köylerin tamamı Hıristiyanlıktan İslam’a geçti
Endonezya ve ile Avustralya arasında küçük bir devlet olan ve nüfusu 6 milyona ulaşan Papua Yeni Gine’de Müslüman olanların sayısında büyük bir artış yaşanıyor.

Avustralya’nın ABC televizyonuna göre, Başbakan Kevin Rudd için hazırlanan bir raporda, nüfusunun çoğunluğunu Hıristiyanların oluşturduğu Papua Yeni Gine’de, İslam’ı kendi kültürlerine en yakın din ve ibadeti kolay olduğu için seçenlerde artış sağlandığı bildirildi. Raporda, geçtiğimiz aylarda nüfusu 4 bini aşan birkaç köyün toplu bir şekilde Hıristiyanlıktan İslam’a geçtiği kaydedildi.

HALK, İSLAM’I KENDİ KÜLTÜRÜNE YAKIN GÖRÜYOR

Haberde, İslam’a geçişlerdeki bu artışın sebebini, “İslam’daki ibadet anlayışı diğer dinlerden daha kolay. İslam’da siz kendinizin imamı olabiliyorsunuz ve nasıl ibadet edileceğini kendiniz öğreniyorsunuz. Hıristiyanlık’ta olduğu gibi Tanrı sadece kilisede değildir, her yerdedir.” şeklinde açıklayan Papua Yeni Gineli İmam Halid,  en önemli sebebin ise, halkın İslam’ı kendi kültürlerine çok yakın görmelerinden kaynaklandığını söyledi.

20-30 YIL İÇERİSİNDE TÜM ÜLKE MÜSLÜMAN OLACAK

Papua Yeni Gine İslam Toplumu Genel Sekreteri İsa Teine ise, “Bizler insanları selamladığımızda onları kucaklıyoruz. Sadece tokalaşıp onları bırakmıyoruz. Bu aynı zamanda buradaki halkın kültürüdür. Bu insanlar da İslam’ı bu şekilde kendi kültürlerine yakın görüyorlar. İslam gelmeden önce, buradaki insanlar iki, üç hatta dört eşle evliydiler. İslam’la tanıştıklarında kültürlerinde çok fazla şey değişmediğini görüyorlar” dedi.

İsa Teine, 20-30 yıl içerisinde ülkenin tamamının İslam’a geçeceğine inandığını belirtti.

İSLAM HAKKINDAKİ PROPAGANDA…

İslam’a geçenlerin oranındaki bu artışa rağmen, İslam hakkında hala kötü bir propaganda yapılıyor. “İnsanların çoğu, diğer insanların söylediğine inanıyor. Oysa İslam’ı Müslümanlardan öğrendikleri zaman, İslam’a geçişleri daha kolay oluyor” diyen İmam Halid, İslam hakkındaki kötü imaja rağmen Papua Yeni Ginelilerin her geçen gün daha çok İslamlaştığını ifade ediyor.

Resmi adı Papua Yeni Gine Bağımsız Devleti olan ülke 1975 yılında Avustralya’dan bağımsızlığını ilan etti. Çoğunluğu Hıristiyan ve yerel dinlerden olan halkın yüzde 3’ü ise İslam dinine mensup.

(habervaktim.com – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.