Satılık Otel İlanları Yüzde 129 Arttı

Satılık Otel İlanları Yüzde 129 Arttı
sahibinden.com verilerine göre, satılık otel ilanları 1 yılda yüzde 129, satış fiyatları ise yüzde 67 arttı.

sahibinden.com'dan yapılan açıklamaya göre, Avrupa ve çevre ülkelerdeki ekonomik belirsizliğin etkisiyle bu yıl oldukça durgun geçen turizm sezonu, Türkiye genelinde satılık otel ilanlarında artış yaşanmasına neden oldu. 1 Ocak-17 Temmuz 2014 dönemi ile bu yılın aynı dönemini kapsayan verilere bakıldığında, Türkiye genelindeki satılık otel ilanlarında yüzde 129 oranında artış olduğu görüldü.

Otel satış fiyatlarının da yüzde 67 oranında arttığı dönemde en çok satılık otel ilanı İstanbul'da verildi. Antalya, Muğla, İstanbul ve İzmir, otel satış fiyatlarının en çok arttığı iller olarak öne çıktı.

Araştırmanın yapıldığı tarihlerde 5 yıldızlı otel satış ilanı sayısında yüzde 157'lik bir artış oldu. Aynı dönemde 4 yıldızlı otellerin satış ilanı adedinde yüzde 160, satış fiyatlarında ise yüzde 131 oranında ilerleme gerçekleşti. Satılık otel ilanı adedi Muğla'da yüzde 650, İstanbul'da yüzde 225, İzmir'de yüzde 133 ve Antalya'da yüzde 48 arttı. 2014'te satışa çıkarılan otellerin ortalama fiyatı 3 milyon TL olurken 2015'te bu rakam 5 milyon TL'ye çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.