Aydın Doğan‘ın Kızı İfade Verdi!

Aydın Doğan‘ın Kızı İfade Verdi!
POAŞ dosyası raftan indi! Aydın Doğan'ın kızı Hanzade Doğan, 'kaçakçılık' şüphelisi olarak ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 2008 yılında Doğan Grubu yöneticilerinin de bulunduğu 50’ye yakın şüpheli hakkında açılan Petrol Ofisi (POAŞ) soruşturma dosyası yeniden ele alındı.

5607 sayılı ‘Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’ kapsamında yürütülen soruşturma dosyası Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığına devredildi. Soruşturma kapsamında 2007-2008 yıllarında Petrol Ofisi’nde (POAŞ) yapılan işlemlerde kaçakçılık tespit edildi. Şüpheliler, bağlı şirketleri aracılığıyla gümrük vergisini eksik ödeyerek akaryakıt kaçakçılığı yapmakla suçlanıyor. 

‘TASFİYE EDİYORDUK’ 

Soruşturmada 13 Temmuz 2015 günü Aydın Doğan’ın kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner’in şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı. İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek ifade veren Boyner “Soruşturmaya konu olan Point ve Pouk şirketleri Petrol Ofisi’nin bağlı kuruluşlarıdır. Ancak benim görev aldığım süre içerisinde şirketlerin her ikisi de tasfiye aşamasındaydı” diyerek iddiaları reddetti. 

SAHTEKÂRLIK İDDiALARI 

Soruştura kapsamında ifadesi alınan bir diğer şüpheli isim ise yine Doğan Holding yöneticilerinden Reha Talu. 8 Temmuz’da ifade veren Talu suç tarihinde Petrol Ofisi'nde ikmal ve lojistik direktörü olarak çalıştığını belirterek “Point şirketinin kaynak ülkeden yüksek fiyata aldığı ürünü Petrol Ofisi’ne daha düşük bedele sattığı doğru değildir” dedi.  Talu, Rusya’dan ve Ukrayna’dan alınan standart dışı ürünlerin standart hale getirilmesi için başka ürünlerle karıştırıldığı iddiaları konusunda haberi olmadığının söyledi. 

AYDIN DOĞAN'A RAPOR 

Hanzade Doğan Boyner ifadesinin devamında “Petrol Ofisi şirketinin faaliyetlerinin doğal olarak ana ortaklar olan İş Bankası ve Doğan Holding yönetim kurulu başkanlarına bir rapor şeklinde iletildiğini zannediyorum" dedi.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum