TSK'dan Sert Açıklama

TSK'dan Sert Açıklama
TSK, Şemdinli'de PKK tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan astsubayın şehit olduğunu açıkladı.


Açıklamada, "İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş caniler tarafından işlenen bu vahşice olayı şiddetle kınıyoruz" denildi.

Şırnak'ın Şemdinli ilçesinde banka işlemleri için gittiği bankanın önünde yüzü maskeli terörist tarafından silahla vurularak ağır yaralanan uzman çavuş şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada,"İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş caniler tarafından işlenen bu vahşice olayı şiddetle kınıyor; şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

28 Temmuz 2015 günü saat 11.30 sularında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığında (Şemdinli/Hakkâri) görevli Piyade Uzman Çavuş Ziya SARPKAYA sivil kıyafetli olarak banka işlemleri için gittiği bir bankanın önünde bölücü terör örgütü mensubu bir terörist tarafından silahla başından vurulmuştur.

Meydana gelen silahlı saldırıda ağır şekilde yaralanan kahraman Uzman Çavuşumuz Ziya SARPKAYA Hakkâri Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, saat 13.30'da şehit olmuştur.

İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş caniler tarafından işlenen bu vahşice olayı şiddetle kınıyor; şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.