Sultanahmet Bombacısını Türkiye'ye O Getirmiş

Sultanahmet Bombacısını Türkiye'ye O Getirmiş
Son operasyonlarda tutuklanan Abdullayev’in, canlı bomba saldırısı gerçekleştiren Ramazova’yı Türkiye’ye getirdiği ortaya çıktı.

Terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonlarda yabancılardan sorumlu üst düzey yöneticiAbdulla Abdullayev tutuklandı. Abdullayev’in, İstanbul Sultahahmet’te ocak ayında turizm merkezine yönelik canlı bomba saldırısı gerçekleştiren Diana Ramazova’yı Türkiye’ye getirdiği de ortaya çıktı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün cuma gününden bu yana düzenlediği operasyonlarda 57 IŞİD şüphelisi, 55 PKK-YDG-H şüphelisi, 14 de DKHP-C ve MLKP şüphelisi olmak üzere 126 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen DHKP-C şüphelilerinden 1’i tutuklanıp 8 kişiye adli kontrol hükümleri uygulanırken 5 kişi de serbest bırakıldı. Aynı baskınlarda gözaltına alınan PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H şüphelilerinden ise 8 kişi tutuklanıp 19 kişiye adli kontrol uygulandı, 28 kişi de serbest bırakıldı. İstanbul genelindeki baskınlarda gözaltına alınan 57 IŞİD şüphelisinden ise 10’u tutuklanırken, 4 kişiye adli kontrol hükümleri uygulandı, 43 kişi de serbest bırakıldı. Cezaevine gönderilenler arasında, ‘IŞİD’in İstanbul Emiri’ olduğu öne sürülen Abdulla Abdulayev’in de bulunduğu bildirildi. Böylece terör örgütü üyeliğinden dünkü tutuklamalarla birlikte İstanbul’da cezaevine gönderilenlerin sayısı 19’u buldu.

KADIN CANLI BOMBAYI SAKLAYAN ABDULAYEV

Çeçen asıllı Abdulla Abdulayev ile ilgili ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Abdulayev’in ocak ayında İstanbul Sultanahmet’teki Turizm Şube Müdürlüğü’ne düzenlenen ve polis memuru Kenan Kumaş’ın şehit edildiği canlı bomba eylemindeki zanlı Diana Ramazova ile bağlantısı tespit edildi. Abdulayev’in, Dağıstanlı Ramazova’nın Türkiye’ye girişini sağladığı ve Başakşehir’de eylemden önce geçirdiği 4 gün boyunca da kendisine Abdulayev’in adamlarının yardımcı olduğu belirlendi. Tutuklanan Abdulayev’in emniyette ifade vermedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.