Paralel İmamın Lojman Gaspı

Paralel İmamın Lojman Gaspı
İstanbul Üsküdar'da paralel yapıyla ilişkili olduğu öne sürülen bir imam cami lojmanını boşaltmamak için direnmekle suçlanıyor.

Üsküdar Selami Ali Camisi'nin, depreme dayanıklı olmadığı için yıkılmasının ardından 30 yıllık imamı Ali Taştek Ayazma Mescidi'ne tayin edildi. Ancak imam kendine ait iki dairesi bulunmasına rağmen ailesiyle birlikte kaldığı cami lojmanını bu yılın başından beri boşaltmıyor.

Taştek'in yerine İzmir'den atanan imam A.A. ise alt katta bulunan ve uzun süredir kullanılmayan müezzin lojmanına yerleşmek zorunda kaldı. Camiyle birlikte yenilenmesi gereken lojmanın yenileme çalışmaları gecikiyor Taştek hakkında 6 ay önce Üsküdar İlçe Müftülüğü tarafından soruşturma açılmıştı. Paralel Yapı için para ve kurban derisi topladığı öne sürülen Taştek, müftü tarafından kendisine 6 ay müsaade edildiğini belirterek İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan lojmanları boşaltmıyor.

İmam aktif olarak kullandığı sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı eleştiriyor, Samanyolu TV, Hidayet Karaca ve cezaevindeki emniyet personeline destek niteliğinde paylaşımlarda bulunuyor. Taştek'in bir dönem Üsküdar'daki bazı camilerden çalınan levha, hat, kilim gibi tarihi ve dini eserlerle ilgili açılan davalarda da adı geçti.

Üsküdar Asliye Mahkemesi'nin 1997'deki duruşma tutanaklarına göre; Taştek 1990'da Selimiye İhsaniye Camisi'nden aldığı 7 levhayı Ruşen A.'ya sattı. Ruşen A. da bunları emekli imam Mehmet D. aracılığıyla 2010'da ölen mimar Günay Ç.'ye sattı. Ancak delil yetersizliği ve olayın üzerinden 5 yıl geçtiği için dava zaman aşımından ortadan kaldırıldı.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum