Davutoğlu Talimatı Verdi Cenaze Kaldırıldı

Davutoğlu Talimatı Verdi Cenaze Kaldırıldı
Terör örgütü üyesi Günay Özarslan’ın cenazesinin 3 gün sonra toprağa verilmesinin Davutoğlu’nun talimatıyla gerçekleştiği ortaya çıktı.

İstanbul’da 24 Temmuz günü gerçekleştirilen operasyonda öldürülen DHKP/C militanı Günay Özarslan’ıncenazesinin Gazi cemevi’nde 3 gün bekletilmesinin ve üç günün ardından toprağa verilmesinin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla gerçekleştiği ortaya çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal aracılığıyla Davutoğlu ile pazar gecesi temas sağladı.

BAYRAK VE ÜNİFORMA ŞARTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “21 Temmuz günü cenaze töreninde MLKP’lilerin silahlı görüntüleri, devletin varlığını sorgulatıyor. Aynı görüntülere izin vermeyeceğim. Bayrak, üniforma, silah olmazsa; cenaze töreni olur” mesajı verdiği öğrenildi.

Bunun üzerine Gazi Cemevi’nin dedesi ile hem Ağbaba hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ayrı ayrı temas kurdu. Devletin tepesinden üniformasız, bayraksız ve cemevi dedesinin önderliğindeki korteje olur çıktı.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum