Wenger'den Mou'ya Gönderme

Wenger'den Mou'ya Gönderme
Arsenal menajeri Arsene Wenger, Jose Mourinho’nun; "Arsenal'in transfere ne kadar para harcadığını bilseniz şaşırırsınız" sözlerine yanıt verdi.

Chelsea menajeri Jose Mourinho, bu sezon kadrosuna sadece kaleci Petr Cech'i katanArsenal'in, son 3 yılda en fazla transfer harcaması yapan kulüplerden biri olduğunu söylemiş; "Arsenal'in transfere para harcamadığını düşünüyorsanız; bir hesap makinesi alsanız iyi olur. Çünkü son 3-4 yılda harcadıkları para sizi şaşırtabilir" demişti. Wenger'in, bu sözlere yanıtı gecikmedi. Transfer planlarını yaparken, kimsenin etkisi altında kalmayacağını ifade eden Wenger; "Paramız varsa harcarız. Yoksa harcamayız. Önemli olan doğru oyuncuyu bulabilmek. Açıkçası insanların ne dediği ile ilgilenmiyorum. Çünkü birileri para harcamadığımızı, birileri ise çok fazla harcadığımızı söylüyor. Bir gün gerçek istatistiklere bakarsanız, sizi asıl transfere harcadığımız para değil; yetiştirdiğimiz genç oyuncuların çokluğu şaşırtabilir" dedi.

Peki Arsenal ve Chelsea son 4 yılda transfere ne kadar harcama yaptı? Chelsea, son 4 yılda transfere 271 milyon sterlin harcadı, 196 milyon sterlinlik oyuncu satışı yaptı. Arsenal ise Chelsea'den 100 milyon sterlin’den daha az transfer harcaması yaptı. Ancak oyuncu satışı da bir o kadar azdı. 4 yıl sonundaki net harcamalara bakıldığında, Arsenal 89 milyon sterlin, Chelsea ise 75 milyon sterlin harcamış görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.