Akit’in O Matbaasını Neden Bugün Açıkladık?

Akit’in O Matbaasını Neden Bugün Açıkladık?
Dün tapusuna kadar yayınlamak zorunda kaldığımız matbaanın Mustafa Karahasanoğlu’na ait olduğunu Akit de kabul etmiş bulunuyor.

Ancak Akit, burayı 2012’de Arslan Güneydoğu Matbaacılık A.Ş.’ye kiraya verdiklerini, sözkonusu gazeteleri basanın kendileri değil, kiracı firma olduğunu savunmaya devam ediyor.

Öyle olsun!

Bize “Madem bunu biliyordunuz, neden şimdi açıkladınız, daha önce neden açıklamadınız” diye soran okurlar oldu.

Söyleyelim:

Geçmişte bir paralel gazeteci, Sol ve Taraf’ı Akit’in bastığını ileri sürmüş, Akit bunun iftira olduğunu açıklamış, Habervaktim.com olarak biz de Akit’in açıklamasını inandırıcı bulmuştuk.

Lakin, çok yakın zamanda öğrendik ki, bu matbaada PKK gazetesi Özgür Gündem basılıyor; paralel tetikçisi Taraf’ın yanı sıra Yurt ve Birgün’ün de burada basıldığı doğru.

Taraf, Birgün ve Yurt eskiden bu yana basılıyormuş. Özgür Gündem yeni basılmaya başlanmış. Karahasanoğlu, buyursun kendisi açıklayamıyorsa "kiracısı" kanalıyla açıklasın, o matbaada hangi gazetenin basımına hangi tarihte başlanıldı?

1- YÜZYÜZE UYARDIK

Bunu gözümüzle görünce, bizzat Akit’in patronu Karahasanoğlu’nu yüzüne karşı uyararak, “Bu kabul edilemez, vazgeçin bu işten” dedik.

Ancak değişen bir şey olmadı.

2- YAZARLARINI ALMAYARAK UYARDIK

Bunun üzerine Akit’le aramıza mesafe koyduk; yazarlarını alıntılamamaya başladık. Farkındasınızdır, 1 aydan bu yana Akit’ten yazı alıntılamıyoruz.

Yine değişen bir şey olmadı.

3- İSİM VERMEDEN HABER YAPARAK UYARDIK

Son olarak, isim vermeden “bir muhafazakar medya patronu” haberi yaptık birkaç kez, hatırlarsınız. Vazgeç bu işten uyarılarıydı tüm bu haberler.

Bu arada okurlarımızdan ‘açıklayın şu ismi’ diye yoğun mesajlar aldık. Kimi okurlarımız da ‘ismi gizleyerek tüm muhafazakar medya patronlarını zan altında bırakıyorsunuz. Neden korkuyorsunuz. Yalan mı yoksa’ şeklinde eleştirilerde bulunup, bize küstü, mesafe koydu. Bu bedele rağmen Karahasanoğlu’nun ismini açıklamakta direndik, yanlıştan dönmesini bekledik.

Fakat değişen bir şey olmuyor; o matbaada PKK ve paralel gazeteleri ile millet düşmanı, AK Parti ve Erdoğan düşmanı gazeteler basılmaya devam ediyordu.

Habervaktim'in bunu açıklama cesareti gösteremeyeceğini, açıklasa bile okurlarının bunu inandırıcı bulmayacağını düşünüyordu. 

4- HÜKÜMET YASAKLAYINCA…

AK Parti Hükümeti, geçtiğimiz hafta sonu çok önemli bir adım atarak, PKK gazetesi Özgür Gündem’in internet sitesine erişimi engelleme kararı aldı ve bunu uyguladı.

Lakin, sitesi engellenen gazete Başkent’te basılmaya hem de Akit’in patronu Karahasanoğlu’nun matbaasında basılmaya devam ediyordu.

Hem de böyle bir dönemde; hergün şehit cenazelerinin geldiği bir dönemde…

Olacak iş değildi.

Bunu daha fazla okurlarımızdan ve kamuoyundan gizleyemezdik.

Bir Müslüman olarak, yayın politikasına, yazarlarına, okurlarına saygı duyduğumuz Akit’in patronunun, sahibi olduğu matbaada PKK ve paralel gazetelerinin basımına müsaade ediyor olması kabul edilir gibi değildi.

Büyük devlet ve millet adamı merhum Necmettin Erbakan’ın, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun davasını güden Habervaktim.com olarak, bu bizim kanımıza dokunuyordu.

Ve bu aynı zamanda Akit’in yayın politikası ve okurlarına ihanetti.

Üzerimize düşen tüm uyarı görevlerini yapmış ama sonuç değişmemişti.

Yani, bizden günah gitmişti.

Pazartesi günü, “maalesef” deyip üzüntümüzü de belirterek, sözkonusu gazetelerin Karahasanoğlu’nun sahibi olduğu matbaada basıldığını duyurduk.

Sonraki süreci biliyorsunuz.

Karahasanoğlu bir taraftan matbaanın kendisine ait olduğunu kabul edip, “Kiraya vermiştik, o gazeteleri kiracım basıyor” dedi; diğer taraftan ise bizi yani bir numaralı paralel karşıtı Habervaktim için “paralel iması”nda bulunarak, Fetö'cüleri adeta akladı!

Biz de gerekli cevapları verdik.

SON ÇAĞRI

Karahasanoğlu’na son çağrımız şudur: Sen de çok iyi biliyorsun ki, yayınladığımız tapu matbaa arsasının tapusudur. Çünkü o matbaa devletin kayıtlarında sadece arsa olarak görünüyor. Üzerine tapulu olan o arsada inşa ettiğin matbaa binasının ruhsatı yok. Bunun ne anlama geldiğine girmiyoruz, bu bir.

İkincisi ve en önemlisi; “kiracı işletiyor” laflarını bırak. Öyle olduğunu kabul etsek bile sonuca etki etmez. Sahibi olduğun matbaada o gazetelerin basılmasını engellemek pekala elinde. Hemen buna son ver.

TEBRİK EDERİZ

Bunu yaparsan, seni bu erdemli davranışından ötürü tebrik edeceğiz, tüm bunları yaşanmamış sayacağız.

VEYA

Ama bunu yapmazsan, Habervaktim.com’un gözünde senin bir Aydın Doğan’dan, bir Fetö lideri Fethullah Gülen'den farkın kalmayacaktır.

Haydi Mustafa Bey, dön şu yanlıştan ve kendini de bizi de uğraştırma.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
106 Yorum