Başçı Enflasyon Tahminini Açıkladı

Başçı Enflasyon Tahminini Açıkladı
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, yılın üçüncü enflasyon raporunu yaptığı toplantı ile açıkladı

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, yılın üçüncü enflasyon raporunu açıkladı. Başçı, yıl sonu için enflasyon tahminlerini yüzde 0,1 puan artırdıklarını ve yüzde 6,9'a çektiklerini söyledi.

Başçı, ABD Merkez Bankası Fed'in faiz oranlarını artırması durumunda, Türk bankalarına ödenen zorunlu karşılık faizlerini Fed seviyesine yükselteceklerini ifade etti.

Başçı, gıda enflasyonunu yıl sonu için yüzde 9 olarak gördükleri oranı yüzde 8'e çektiklerini söyledi. 

Merkez Bankası Başkanı,  "Enflasyon 2015 sonunda yüzde 70 olasılıkla yüzde 6-7,8 aralığında, orta noktası yüzde 6,9 olacağını öngörüyoruz" dedi.

Merkez Bankası, daha önce yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 6,8 olarak açıklamıştı. Böylece tahmin  0,1 puan yükseltilmiş oldu.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "Hiç kimsenin eylül ayında olması muhtemel fiyatlanan faiz artışından endişe duymasına artık gerek kalmayacak. Gerek Amerikan Merkez Bankasının kendi yaptığı iletişim bu konuda çok yapıcı, gerek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının kendi yaptığı iletişim ve aldığı tedbirler bu konuda kaygıları birer birer gideriyor ve son olarak da sadeleşme politika belgesi ile kalan herhangi bir kaygı varsa onları tamamen gidermiş olacağız. Normalleşme konusunda biz hazırız, artık normalleşme kaygısı Türkiye için yerini normalleşme arzusuna bırakabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum