Özdağ: Bu Yasa Bizim İçin Utançtır!

Özdağ: Bu Yasa Bizim İçin Utançtır!
MHP Milletvekili Ümit Özdağ dün olağanüstü toplanan TBMM'de yaptığı konuşmasında uzman çavuşlarla ilgili üzücü bir detaya dikkat çekti.Özdağ, uzman çavuşların devletten aldığı silahların kendi paralarıyla alması uygulamasının utanç olduğunu belirtti.

Terör uzmanı MHP Gaziantep Milletvekili  Ümit Özdağ, dün olanganüstü toplanan meclisteki konuşmasında uzman çavuşlarla ilgili üzücü bir ayrıntıya dikkat çekti.

Bu Yasa Bizim İçin Utançtır!

Özdağ PKK ve DHKP’C nin kentlerde etkili bir örgütlenmeye girdiğini, Önümüzdeki günlerde değişik suikastlara imza atması hiç şaşırtıcı olmacağını ifade ederek böyle bir süreçte terörle mücadele de etkin görev yapan uzman çavuşların devletten aldığı  silahların kendi paralarıyla  alması  uygulamasının utanç olduğunu ifade etti.Özdağ  uzman çavuşların silah alması durumunu  düzenleyen 3269 sayılı kanunun değiştirilmesini ve devletin uzman çavuşlara silahları kendisinin vermesi gerektiğini belirtti.

Özdağ’ın konuya ilişkin ilgi konuşmasının tamamı şu şekide”DHKP-C, kentlerde etkili bir örgütlenme gerçekleştirmiştir. Önümüzdeki günlerde değişik suikastlara imza atması hiç şaşırtıcı olmayacaktır. PKK terör örgütüyle mücadele 1990'lı yıllardan daha zordur çünkü PKK müzakere sürecini, sadece kırsalda değil kentlerde de örgütlenmek, silah, cephane ve bomba yığınağı yapmak, Suriye iç savaşının deneyimlerini Türkiye'ye taşımak ve kapsamlı bir istihbarat ağı oluşturmak için değerlendirmiştir. Nitekim son günlerde gerçekleşen PKK eylemlerinin hepsinde nokta istihbaratı vardır. Önümüzdeki günlerde güvenlik birimlerimize yönelik infaz türü eylemler devam edecektir. Bu devam ederken biz uzman çavuşlarımıza kendilerini korumak için verdiğimiz silahları hâlâ satıyoruz, biliyor musunuz? Evet, bu çocukları 20 yaşında yolluyoruz ve kendilerini korumak için silahları satıyoruz, parasını verip alıyorlar. Bu bizim için utanç kaynağıdır. Bunun için 3269 sayılı Kanunu'n ilgili maddesinin derhâl değiştirilmesi ve bu çocuklara silahları devletin kendisinin vermesi gerekir.”

Habervaktim.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum