Cameron'a Ajan Suçlaması

Cameron'a Ajan Suçlaması
Rusya İngiltere Başbakanı David Cameron'ın ajan olduğu öne sürdü. Cameron 19 yaşında Moskova'ya M16 stajer ajanı olarak gitmiş.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Soğuk Savaş yıllarında Sovyetler Birliği'ni ziyaret ettiğinde dönemin Rus istihbaratı KGB'nin kendisine ajanlık teklifinde bulunduğu iddiasını ilk kez 2006 yılında BBC Radio'ya verdiği bir röportajda ileri sürmüştü.

David Cameron 19 yaşında bir arkadaşıyla birlikte Trans Sibirya Ekspresi'yle Sovyetler Birliği'ni bir uçtan diğer uca gezmeye çıktı.

KGB AJAN YAPMAK İSTEDİ

İngiltere Başbakanı Cameron'ın iddiasına göre, şu anda Rusya işgalinde bulunan Kırım'ın Yalta sahilinde arkadaşıyla birlikte güneşlenirken, iki Rus kendileriyle iletişim kurdu.

Gayet iyi İngilizce konuşan Rus vatandaşları, Cameron ve arkadaşına çok samimi yaklaştılar ve onları lüks bir lokantada yemeğe götürdü.

Cameron buradan yola çıkarak, söz konusu kişilerin KGB ajanları olduklarını ve kendilerine casusluk teklifinde bulunduğunu ileri sürmüştü.

MEDVEDEV: SENDEN İYİ KGB AJANI OLURDU

David Cameron 2011 yılında İngiltere başbakanı sıfatıyla Rusya'nın başkenti Moskova'yı ziyaret ettiğinde bu anısını dönemin Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medyedev'le de paylaştı. Medvedev, Cameron'ın bu açıklamasına esprili bir dille cevap vererek,"Senden çok iyi bir KGB ajanı olurdu" sözleriyle cevap verdi.

İngiltere Başbakanı David Cameron 2011 yılında Moskova'yı ziyaret etti.

PUTİN'E YAKIN GAZETEDEN SERT CEVAP

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın bu iddiasına yıllar sonra Kremlin'e yakınlığıyla bilinen Komsomolskaya Pravda gazetesinden sert cevap geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü konumunda bulunan gazete, esprili bir dille kaleme aldığı makalede, David Cameron ve arkadaşıyla iletişim kuran şahısların KGB ajanları değil, iki İngiliz gencinden kot pantolon satın almaya çalışan "kurnaz tüccarlar" olduğunu yazdı.

"CAMERON KGB'NİN ARŞİVİNDE YER ALMIYOR"

İstihbarat örgütleri konusunda uzmanlaşmış Rus tarihçi Gennady Sokolov, "Eğer KGB o dönemde sıradan bir isim olan 19 yaşındaki Cameron'la çalışmak istiyorsa, bunun arşivlerde belgesinin olması gerekir. KGB arşivlerinde Cameron'la ilgili belge olup olmadığını sordum ancak böyle bir belgeye rastlanmadı. KGB, Cameron'la çalışmayı hiçbir dönem düşünmemiş" dedi.

Sokolov'a göre, bazı kurnaz tüccarların o dönemde Sovyetler Birliği'nde yasak olan kot pantolon gibi sadece Batı ülkelerinde bulunan eşyaların ticaretini yapmak istediğini ve bu nedenle iki genç İngilizle bağlantı kurmaya çalıştıklarını ileri sürdü.

"STAJYER MI6 AJANI" SUÇLAMASI

Kremlin'in İngiltere Başbakanı David Cameron'la ilgili bir teorisi daha var. Kremlin'e göre, 19 yaşındaki bir gencin Trans Sibirya Ekspresi ile Rusya'yı bir uçtan diğer uca dolaşması zor.

Cameron'ın Trans Sibirya Ekspresi'nde yataklı bir kompartımanda yolculuk yapması İngiliz istihbarat örgütü MI6'in stajyer ajanı olduğunu gösteriyor.

Şimdiki İngiltere Başbakanı David Cameron ismini açıklamadığı bir arkadaşıyla birlikte, Doğu Bloku'nun yıkılmasından 6 yıl önce Sovyetler Birliği'de aylar süren bir tur yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.