Sürpriz Erken Seçim Açıklaması

Sürpriz Erken Seçim Açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çin'deki temaslarını tamamlamasının ardından Endonezya'ya geçerken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerden kendisine yöneltilen ''Azınlık hükümetine karşı mısınız?'' şeklindeki soru üzerine, ''Benim karşı olduğum kalıcı azınlık hükümetidir. Seçime götürmek kaydıyla bir azınlık hükümeti pekala mümkündür.'' şeklinde cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine görev verilen bir partiye diğer bir partinin veya partilerin dışarıdan destek vermesi suretiyle oluşturulacak bir azınlık hükümetinin ülkeyi seçime götürebileceğini söyledi.

TAŞIMALI SİSTEM

''Olası bir erken seçimde sandık güvenliği için yeni önlemler alınabilecek mi?'' şeklindeki soruya, ''Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bunları değerlendirir diye düşünüyorum. Taşımalı sistem sandık güvenliği için önem arz ediyor. Türkiye bunu başarabilir.'' diyen Erdoğan, başka sorunların da olduğuna dikkat çekerek,

BİR KAPIDAN GİRİP DİĞER KAPIDAN ÇIKABİLİYORLAR

''Ancak başka sorunlar da var. Operasyonlarda bini aşkın kişi gözaltına alındı. Ne var ki, iç güvenlik yasası çıkmış olmasına rağmen gözaltına alınanlar bir kapıdan girip diğer kapıdan çıkabiliyor. Bunlar da terörü ve teröristi cesaretlendiriyor. Yasama ve yürütme üzerine düşen adımları atıyorsa yargı da üzerine düşeni yerine getirmelidir.'' dedi.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum