Çözüm Süreci Devam Edecek Mi?

Çözüm Süreci Devam Edecek Mi?
AK Parti'li Beşir Atalay, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, NTV canlı yayınında Funda Görey'in gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Terörle mücadeleyle başlamak istiyorum. Operasyonlar devam ediyor. Bir taraftan da saldırılar sürüyor...

Dün Şırnak'ta 3 askerimiz bugün de Adana Pozantı'da 2 polisimiz şehit oldu. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Doğrusu çok da acı duyuyorum. Yıllarca Türkiye normalleşsin diye uğraştık ama tekrar şehit cenazelerini geldiği günleri yaşıyoruz. Suruç'ta yaşanan olaylar Şanlıurfa'da 2 polisimize uyurken haince saldırı ve gelişmeler tabii her devletin sessiz kalamayacağı bir durumdu. AK Parti olarak bunları nasıl çözeriz diye uzun çaba sarfettik. Bunu herkes biliyor. Yasaklar kalksın, terör ve şiddetin elinde istismar konularını çözelim ama bu konuda atılan adımlar sonunda çok da istismar edildi. Son bir yıl içinde bölgede terör unsularının hareketleri arttı. Belki can kaybı olmasa bölgede görünmez baskıları tehditler vesaire sonunda bu noktaya gelmiş oldu. Bir de IŞİD olayı var IŞİD-PKK ve DHKP-C bu üçünü birlikte almak gerekiyor. IŞİD bölgemiz için bela bir kuruluş İslam imajını da çok lekeledi. Bizim sabrımızı artık çok taşırmış oldu.

Çözüm süreci bundan sonra devam edebilecek mi yoksa bitti mi?

Her ülke bu sorunları çözmek için daime teşebbüsler gerçekleştirir. Şu anda bir durgunluk var ama yarın terör unsurlarının yurtdışına çıkması silah bırakması durumunda devam edecektir. Kürt vatandaşlarımızdan en fazla oy alan partilerden birisiyiz. Bir HDP bir biz zaten bölgede... 

Ne riskler aldık, hain damgaları yedik. Tayyip Erdoğan ile ilgili HDP AK Parti'yi değil Tayyip Erdoğan'ı hedefe koydu. Erdoğan bu ülkede onların rahat siyaset yapmasını sağlayan birisidir.

7 Haziran seçim sonuçlarında HDP'nin aldığı yüzde 13 oyun intikamı alınıyor yorumlarına ne dersiniz?

Herkes istediği dilde siyaset yapıyor. Tek sınır terör ve şiddetle siyaset birleşmez. HDP ile ilgili tek eleştirimiz bu. Meclis'te bulunulması herkesin memun olacağı bir şey. Dağda insan terör olmasın Meclis'te gelsin konuşulsun.

Bir tarafta da dokunulmazlıkların kalkması var ama...

Bu yargının bir işi...Yargı milletvekiliyle ilgili iddiayı araştırma için isim istiyor. Zaten AK Parti'li de var içinde CHP'li de... Bu konuda rahat olmak lazım. Uluslararası alanda da siyasetin önüne tek sınır konur o da şiddet. Silahın gölgesinde siyaset yapmak istiyorsa ona izin verilmez. HDP'nin yaptığı terörün gölgesinde olma. Başkan bir ülkede olsa kıyamet koparırlar. Onlar yüzde 13 oyun hakkını verseler artık terör yok şiddet yok Meclis'te de güçlüyüz parlamentoda hak ve hukukumuzu savunacağız Türkiye partisi olduk desinler .Seçimden sonra iyi sınav vermediler. Onlara oy verenlerin büyük bir kısmı eminim kendilerini sorguluyordur.

Çözüm sürecinin bir takvimi vardı o takvim içinde yapılacaklar vardı. Çözüm sürecine de eleştiri getiren şeyler oldu bölgede. Hiçbir güvenlik görevlisine bunlara dokunmayın denmedi. İstismar dediğimiz o köylerde çok fazla baskı yaptılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum