Hollanda'da İlk Kaza!

Hollanda'da İlk Kaza!
Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılan Medipol Başakşehir, ilk sınavında AZ Alkmaar'a direnemedi. Kupa 2 için Hollanda'da avantaj arayan temsilcimizmaçta rakibine 2-0 mağlup olarak bitti.

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında temsilcimiz Medipol Başakşehir, AZ Alkmaar'a konuk oldu.

Hollanda'daki karşılaşmaya her iki taraf da temkinli başladı. Orta sahada kısa paslarla birbirine üstünlük kurmak isteyen her iki takım da uzaktan şutlarla öne geçmenin yollarını aradı.

Deplasmanda atacağı bir golle avantajı yakalamak isteyen Medipol Başakşehir, kalesinde golü erken gördü. Hızlı çıkan AZ Alkmaar'da Vincent Janssen ceza sahası içerisine girer girmez kaleci Volkan Babacan'ın hamlesinin ardından yerde kaldı. Hakem Kevin Clancy bu pozisyonda Volkan'a direkt kırmızı kart gösterdi. Kırmızı kartın ardından Marcio Mossoro oyundan çıkarken yerine yedek kaleci Ufuk Ceylan girdi. Penaltı için topun başına geçen Jop Der Linden hata yapmadı ve takımını 17. dakikada 1-0 öne geçirdi.

İlk 45 dakika tek golle kapanırken ikinci yarıda Abdullah Avcı'nın takımı 10 kişi olmanın dezavantajlarını yaşadı. Bu durumu lehine çevirmek farkı daha da yukarı çekmek isteyen AZ Alkmaar, 63'te bir gol daha buldu.

Hızlı gelişen atakta altıpasa yakın bir noktada sağ çaprazda topla buluşan Markus Henriksen, havadan pasını arka direkte bulunan Dabney Souza'ya verdi. Dabney Souza'nın yerden pası ile altıpasın hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Vincent Janssen'in çektiği şut Ufuk Ceylan'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 2-0.

Kalan dakikalarda temsilcimiz farkı azaltmak çaba gösterse de bu isteği tabelaya yansımadı. Sahadan 2-0'lık skorla galip ayrılan ev sahibi AZ Alkmaar avantajı cebine koydu.
 
İki takım arasındaki rövanş maçı 6 Ağustos Perşembe günü İstanbul'da yapılacak ve play-off turuna yükselecek ekip belli olacak.

Stat: AFAS
Hakemler:  Kevin Clancy, Alastair Mather, Stuart Ian Macmillan (İskoçya)

AZ Alkmaar: Rochet, Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Haps, Ortiz, Van Overeem (Dk. 46 Johannsson), Haye, Henriksen, Dos Santos (Dk. 86 Muhren), Janssen (Dk. 74 Tankovic)
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Gençer Cansev (Dk. 66 Emre Belözoğlu), Ferhat Öztorun, Mahmut Tekdemir, Badji, Visca, Mossoro (Dk. 16 Ufuk Ceylan), Doka (Dk. 77 Cenk Ahmet Alkılıç), Cikalleshi

Goller: Dk. 17 Van der Linden (penaltıdan), Dk. 63 Janssen (AZ Alkmaar)
Kırmızı kart: Dk. 14 Volkan Babacan (Medipol Başakşehir)
Sarı kartlar: Dk. 45 Henriksen (AZ Alkmaar), Dk. 90+3 Uğur Uçar (Medipol Başakşehir)

Kaynak: NTV

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.