Şehit Polisler Son Yolculuklarına Uğurlanıyor

Şehit Polisler Son Yolculuklarına Uğurlanıyor
Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar için Adana Valiliğinde tören düzenlendi.

Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar için Adana Valiliğinde tören düzenlendi. 

Valilik bahçesindeki törende şehit İsa İpek'in (32) eşi Pınar, 5 yaşındaki kızı Göksu, 2 aylık kızı Asya, annesi Durdu ve babası Mümin ile şehit Serdar Kazar'ın (26) annesi Hatun ve babası Adem ile aile yakınları hazır bulundu.

Törene Vali Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören öncesi protokol üyeleri şehit ailelerinin yanına giderek, ağlayan yakınları teskin etmeye çalıştı. 

Bu arada şehit İsa İpek'in 2 aylık kızı Asya kadın polis memurunun kucağında tören alanına getirilirken, şehidin eşi Pınar ve 5 yaşındaki kızı Göksu, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Vali Büyük, "Şehitlerimiz kahramanca, yiğitçe kendilerine saldıranları bertaraf etmiş, teröristler ölü olarak ele geçirilmiştir. Ülkemiz üzerinde içte ve dışta planlanan tüm art niyetli çabalar asla sonuç vermeyecektir" dedi.

Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ise "Buradan çok net ifade etmek isterim ki birlik ve beraberliğimizi, huzur ve güven ortamını bozmaya çalışan, silahla demokrasi kavramını kirleten şer odakları çok iyi bilsinler ki buna hiç kimsenin gücü yetmemiştir, yetmeyecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehitlerin yakınları tabutlara sarılıp gözyaşı dökeken, İsa İpek'in bir yakını "Ağladığını görmesinler. Ağlamayın kardeşim. Silah versinler de savaşalım. Biz Türkiyeyiz. Biz kaçmayız savaşa gideriz. Sonuna kadar kanımızı canımızı her şeyimizi veririz. Olmaz böyle" diye haykırdı. 

Bu arada, tören alanında görev yapan bazı polislerin de gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Adana İl Müfütüsü Arif Gökce'nin yaptığı duanın ardından şehit cenazeleri, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları eşliğinde araca konuldu. Şehit polis memuru İsa İpek'in cenazesi Ceyhan ilçesine, Serdar Kazar ise Buruk Mezarlığı'na götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.