Nusra Cephesi Muhaliflere Saldırdı

Nusra Cephesi Muhaliflere Saldırdı
Suriye'de Nusra Cephesi, Eğit-Donat programında yer alan 30. Tümen'e saldırdı, 20 muhalif öldü, 18'i yaralandı.

Nusra Cephesi bu sabah saatlerinde Eğit-Donat birliği içerisinde yer alan ve aralarında Türkmenlerin de bulunduğu yedi ılımlı muhalif grubun bir araya gelerek oluşturduğu 30. Tümen'in karargahına saldırdı. Halep’e bağlı Azez ilçesinin Malikiye köyünde bulunan karargaha önce havan toplarıyla saldıran Nusra Cephesi daha sonra karargahın çevresini kuşattı. Yaşanan çatışmada 30. Tümen’den 20 asker öldü, 18 asker de yaralandı.

Saldırıdan hemen sonra ABD koalisyonu uçakları, hem 30. Tümen'e saldıran Nusra Cephesi üyelerini hem de bölgedeki Nusra Cephesi karargahlarına yönelik yoğun hava bombardımanı düzenledi. Hava operasyonlarında Nusra Cephesi'nin en az 20 üyesi öldü, çok sayıda yaralı var. Hava bombardımanında Nusra Cephesi'nin karargah olarak kullandığı birçok hedef de tahrip edildi.

Nusra Cephesi, dün de Eğit-Donat programına katılan Suriyeli Türkmen komutan Nedim Hasan ve ona bağlı 21 muhalif savaşçıyı kaçırmıştı. Kaçırılanlar halen Nusra Cephesi'nin elinde bulunuyor. 

30. Tümen ile Nusra Cephesi arasında daha önce herhangi bir çatışma yaşanmamıştı.
ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyon uçakları IŞİD ile birlikte Halep ve İdlib'de bulunan Nusra Cephesi karargâhlarını düzenli olarak bombalıyor. Nusra Cephesi, El Kaide'nin Suriye kolu olarak savaşıyor ve ABD ile birlikte Turkiye'nin de terör listesinde yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum