Merkez Bankası: Gerekirse Önlem Alırız

Merkez Bankası: Gerekirse Önlem Alırız
Merkez Bankası, döviz hareketlerinin enflasyonda düşüşü geciktirmeye devam eetmesi durumunda, ek önlemler alacağını açıkladı.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun geçen hafta faizleri sabit tuttuğu toplantısının özetlerinde, son dönemde petrol fiyatlarında görülen gerilemenin enflasyonu düşürücü yönde katkı verdiğine işaret edilerek, şöyle denildi:

"Öte yandan, döviz kuru hareketleri özellikle temel mal grubu üzerinde etkili olarak çekirdek enflasyon eğilimindeki iyileşmeyi geciktiriyor. Bu çerçevede, küresel piyasalardaki belirsizlikler ile enerji ve gıda fiyatlarındaki oynaklıklar da dikkate alındığında, para politikasındaki temkinli yaklaşımın sürdürülmesi gerekiyor. Bu değerlendirmeler doğrultusunda Kurul, faiz oranlarının sabit tutulmasına karar verdi."

Önümüzdeki dönemde para politikası kararlarının enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacağının altı çizilen toplantı özetlerinde, enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurların da yakından izleneceği vurgulandı ve şu uyarı yapıldı:

"Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki temkinli duruş sürdürülecektir. Para politikasındaki temkinli yaklaşımın yanı sıra, döviz kuru hareketlerinin enflasyondaki düşüşü geciktirmeye devam etmesi halinde ilave döviz likidite önlemleri uygulanabilecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.