Şehit Polis Kendini Siper Etmiş

Şehit Polis Kendini Siper Etmiş
Hain saldırıda şehit düşen Kazar’ın el bombasının pimini çekmeye çalışan yaralı teröristin üzerine atlayıp kendini siper ettiği öğrenildi.

Pozantı Emniyet Müdürlüğü’ne önceki gece sekiz kişi oldukları tahmin edilen teröristlerce saldırı düzenlendi. Müracaattaki polis memurunun karşılık vermesi üzerine çıkan ve yaklaşık üç saat sürdüğü belirtilen çatışmada üzerlerinde bombalar bulunan iki terörist öldürüldü. 

Kurşunları bitene kadar teröristlerle çatışan polis memurları İsa İpek (32) ve Serdar Kazar’ın (29) şehit olduğu saldırının ardından karanlıktan faydalanan altı terörist ise binanın arkasındaki su tahliye borusundan ormanlık alana girerek izlerini kaybettirdi. Cenazeleri gözyaşları arasında toprağa verilen şehit polislerden Bingöllü Kazar’ın el bombasının pimini çekmeye çalışan yaralı teröristin üzerine atlayıp kendini siper ettiği ve arkadaşlarını kurtardığı belirtildi.

Diğerleri görevdeydi

PKK’lı grup önceki gece 02.35’te Adana’nın yayla bölgesi olan Toros Dağları eteğindeki Pozantı Emniyet Müdürlüğü binasına uzun namlulu silahlarla saldırdı. 

Yetkililerin verdiği bilgiler, olay yeri inceleme ekibi ve saldırı anında görevde olan polislerin anlatımına göre, saldırıdan kısa süre önce beş kişilik devriye grubu binadan ayrılmış, ikisi bina içinde, ikisi müracaatta, biri de nizamiye giriş noktasında beş polis kalmıştı. 

Saldırı başlayınca önünde MP-5 otomatik silahlı nöbetçi bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne, aydınlatmanın zayıf olduğu arka bahçeden sızan teröristleri, müracaatta bulunan polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar, binaya sokmadı. Çatışmada İpek ilk ateşle şehit olurken, ağır yaralanan Kazar, çatışmayı sürdürerek teröristlerin binaya girmesine engel oldu.

Vücudunu siper etti

Kahraman polis Kazar, son nefesini vermeden kapıya kadar ulaşan yaralı teröristin el bombasının pimini çekmeye çalıştığını fark etti. Silahındaki kurşunu biten kahraman polis, bu kez bedenini siper etti, merdivenlerden son bir hamle ile teröristin üzerine atladı. 

PKK’lının pimini çekip, binaya atmaya çalıştığı el bombasına siper olan Kazar, burada şehit olurken yaralı terörist son hamlesini yapamadan öldü. Saldırıyı gerçekleştiren PKK’lılar binanın hemen arkasındaki aydınlatması olmayan eski yoldan kaçıp, 100 metre ilerdeki atık su tahliye borusundan geçiş yaparak ormanlık alanda izlerini kaybettirdi. Teröristlerin burada bıraktığı çantada Emniyet ve çevresinin krokisi bulundu. 

Bomba imha edildi

Saldırı üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü’nden bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Öldürülen teröristlerin üzerinden iki  Kaleşnikof tüfek ile bir tabanca ve dört adet el bombası çıktı. Giriş kapısı merdivenlerinde öldürülen teröristin üzerindeki bomba da üç saat süren çalışmayla etkisiz hale getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.