Adana Valisi'nden Skandal Bilgi

Adana Valisi'nden Skandal Bilgi
Adana’da Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gece saldıran PKK'lılar 2 polisi şehit etti. Şehit polisler son kurşunlarına kadar çatıştı. İki terörist öldürüldü. Maskeli PKK’lılar hakkında yakalama kararı olduğu ortaya çıktı.

Adana’da Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne aydınlatmanın zayıf olduğu arka bahçeden gelen teröristler saat 02.35 sıralarında saldırı düzenledi. Müracaattaki polisler İsa İpek (30) ve Serdar Kazar (26) PKK’lılar ile çatışmaya girdi.

Çatışmada İsa İpek ilk ateşle şehit edildi. Ağır yaralanan Serdar Kazar, son nefesini vermeden kapıya kadar ulaşan yaralı teröristin el bombasının pimini çekmeye çalıştığını fark etti. Tabancasındaki kurşunu biten kahraman polis, bedenini siper ederek, merdivenlerden teröristin üzerine atladı. PKK'lının pimini çekip, binaya atmaya çalıştığı el bombasına siper oldu. Kazar, burada şehit oldu, yaralı terörist de son hamlesini yapamadan öldü.

Çatışmada ölü olarak ele geçirilen 2 teröristin üzerinden susturucu silah, Kaleşnikof yanı sıra bombalar da ele geçirildi. Bombalar uzman ekibin yaklaşık 3 saat süren çalışmasıyla etkisiz hale getirildi. PKK’lıların çantalarında, baskın yaptıkları Emniyet Müdürlüğü çevresinin krokisi de bulundu.

Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların Emniyet Müdürlüğü binasının arkasındaki yoldan kaçıp, 100 metre ilerideki atık su tahliye borusundan geçiş yaptığı belirlendi.  Adana Valisi Mustafa Büyük, teröristlerin üzerlerinden sahte kimlik çıktığını ancak gerçek kimliklerinin de saptandığını söyledi. Öldürülen teröristlerin üzerlerinden susturuculu silah da çıktığını kaydeden vali Büyük, terör faaliyetleri nedeniyle saldırıyı düzenleyen PKK’lar haklarında yakalama kararı bulunduğunu vurguladı.

CAMİDEN İTİDAL ANONSU

Polislerin şehit edilmesi Pozantı'da infiale neden olurken, Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Çay, camilerden vatandaşlara sakin olmaları konusunda anonslar yaptırdı. Bu arada saldırıyla ilgili olarak Mersin’de 2 kişi gözaltına alındı.

MASKELİ SALDIRI

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay,  saldırıyla ilgili konuştu.  “Yüzleri maskeli ve ellerinde ameliyat eldivenleri vardı ölü ele geçirilen teröristlerin. Arka taraftan emniyetin kömürlüğüne inerek sızıyorlar. Önceden keşif yapmışlar” dedi.

2 AYLIK ASYA BABASINI UĞURLADI

Adana’nın Pozantı ilçesinde teröristlerin emniyet müdürlüğüne düzenlediği saldırıda şehit olan polis memurları için Adana Valiliği bahçesinde tören düzenlendi.  Şehit polis memuru İsa İpek’in annesi Durdu İpek, “Kuzumu getirin bana kuzumu istiyorum. Benim oğlum Diyarbakırları dolaştı geldi evinde şehit düştü” diye gözyaşlarına boğuldu.

KUNDAKTA VEDA ETTİ

Şehidin eşi Pınar İpek, gözyaşları arasında sarıldığı tabutu öptü. Şehidin 2 aylık olan kundaktaki Asya adlı bebeği tören alanındaki herkesi ağlattı. Asya’yı bir kadın polis kucağına alarak baktı. Şehidin 4 yaşındaki kızı Göksu ise bir akrabasını kucağında babasının tabutunun başına getirildi. Şehidin küçük kızı tabutu öpüp ağladı.

7 YILLIK MEMURDU

Şehit polis memuru Serdar Kazar’ın annesi Hatice Kazar da tabut başına gelerek tabuta sarılıp gözyaşına boğuldu, baygınlık geçirdi. Kazar'ın bekar olduğu ve mesleğe 7 yıl önce başladığı öğrenildi. Geçen sene 3 yıl görev yaptığı Şırnak'tan Adana'ya tayin edilen Kazar’ın üç kardeşin en büyüğü olduğu belirtildi. Acı haberi alan Kazar’ın annesi Hatun Kazar, fenalaştığı için ambulansa alınarak müdahale edildi. İsa İpek’in cenazesi Ceyhan’ın Başörün Köyü’nde, Kazar’ın cenazesi ise Buruk Mezarlığı’nda defnedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum