Demirtaş'tan Bomba Burhan Kuzu İddiası!

Demirtaş'tan Bomba Burhan Kuzu İddiası!
HDP lideri Selahattin Demirtaş, DP'nin kapatılması için açılacak dava AK Parti'li Burhan Kuzu tarafından hazırlandığını iddia etti.

HDP'nin kapatılması konusunda AK Parti'nin somut bir hazırlık içinde olduğunu kaydeden Demirtaş ilginç bir iddiada bulundu. Demirtaş'ın iddiasına göre, HDP'nin kapatılması için açılacak dava AK Parti'li Burhan Kuzu tarafından hazırlanıyor. Burhan Kuzu'nun özel avukatlık bürosunun bu dosyanın hazırlanması sürecinde merkez olarak kullanıldığını iddia eden Demirtaş, davaya bakacak savcının ise hükümete yakınlığı ile tanınan medya patronu Ethem Sancak'ın akrabası olduğunu öne sürdü.

Demirtaş, AA'nın servis ettiği Kandil operasyonlarında ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın da yaralandığı haberinin doğru olmadığını açıkladı. "Kendisinden zaten haber alamıyorum ama doğru olduğunu sanmıyorum çünkü ağabeyim Kandil'de değil. Kendisi IŞİD'e karşı savaşıyor, ölebilir de yaralanilir de." dedi.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları:

AKP'NİN SAVAŞ ÇILGINLIĞINA İZİN VERMEYECEĞİZ

HDP barajı geçemezse ülkeyi kaosa sürükleyecek diyenler, HDP barajı geçti diye ülkeyi kaosa sürükledi.

Bizler yüzde 13'lük iradeyi asla bunlara ezdirmeyeceğiz. Seçim olmamış ve AKP iktidardan düşmemiş gibi davranmalarına izin vermeyeceğiz. Sanki seçim olmamış ve iktidarı kaybetmemiş gibi sandık sonuçlarını yok sayıyorlar. Bundan sonraki çabamızı AKP'nin savaş çılgınlığına izin vermemek üzerine kuracağız.

VATAN DEĞİL SARAY SAVUNMASI YAPILIYOR

Bu ülke hepimizin vatanı. Farklı kimliklere sahip olsak da bu ülke hepimizin ortak vatanı. Ülke bir tehdit ve tehlike altında olsa tamam ama ortada vatan değil saray savunması var.

Var mı Bakanların hükümet yetkililerin çocukları arasında savaşa gidip hayatını kaybetmiş olan? Hepsi çürük almış, bedelli yapmış.

PKK OPERASYONLARINDA ASIL HEDEF HDP'Yİ BARAJ ALTI BIRAKMAK

HDP 7 Haziran'da nasıl AKP çılgınlığına son vermişse, şimdi de Türkiye'nin HDP'si var. AKP'nin savaş çılgınlığına yine HDP izin vermeyecek. Bir savaş oyunu oynuyorlar ve bütün kampanya HDP'yi hedef alacak şekilde örgütlenmiş durumda. Maaşlı gazetecileri, sosyal medyadaki trolleri, değnekçi olarak yanlarına aldıkları sözde milliyetçileri HDP'yi baraj altı bırakmak için seferber ettiler.

Biz erken seçimden korkmuyoruz, HDP erken seçime hazırdır. Her yere cenazeler gönderen bu anlayışı bu kez bir daha doğrulamayacak şekilde sandığa gömeceğiz inşallah.

DÜN AĞRI'DA ÜÇ GENCİ İNFAZ ETTİLER!

Sayın Davutoğlu sen 90'lı yılları bilmiyorsun biz burada o yılları yaşarken sen Avrupa'da lay lay lom akademik kariyer yapıyordun. Çağır Tansu Çiller'i sor bakalım. Neler yaptınız Tansu Hanım diye sor bakalım. Bakın dün Ağrı'da üç genci evlerinde infaz ettiler. Bugün de köy yaktılar, orman yaktılar. Bunlar hep 90'lı yılların uygulamalarıdır.

HDP, 7 HAZİRAN'DAN SONRA NE YAPTI Kİ KAPATILSIN?

Partimiz 7 Haziran'dan bu yana ne yaptı ki kapatılması gündeme geliyor. Dokunulmazlıkların kaldırılmas gündeme geliyor. Seçimden bu yana partimiz nasıl bir faaliyet yürüttü ki?

HDP'Yİ KAPATMA DAVASINI BURHAN KUZU HAZIRLIYOR

Aldığımız duyum şu. Burhan Kuzu'nun özel avukatlık bürosunda parti kapatma için hazırlık yapılıyor, dosya hazırlanıyor. Siz neden özel bürolarda dosya topluyorsunuz? Bu konudaki yetkili savcı kim biliyor musunu? Bu Şems var ya (Ethem Sancak) , onun akrabası. Havuz medyasının sahibi aynı zamanda savcının akrabası düşünebiliyor musunuz?

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ OYALAMA AMAÇLI

Şu anda oyalama amaçlı koalisyon görüşmesi yapılıyor ama asıl savaş koalisyonu kuruldu bile. HDP'yi hedefe koyan anlayışlara karşı boyun eğmeyeceğiz. Biz evlatlarımızı feda etmeyeceğiz. Biz kendimizi, koltuklarımızı gerekirse canımızı feda ederek evlatlarımızı koruyacağız.

REMZİ KARTAL KCK ADINA ATEŞKES İSTEDİ

Dün Remzi Kartal'ın açıklamaları vardı. Biz elleri tetikten çekmeye ve ateşkese dönmeye hazırız dedi. Bunu resmi bir tutum olarak değerlendirdik. Ama Sayın Başbakan "son teröriste kadar operasyonlar sürecek" diyerek 90'lı yıllardaki apoletli Başbakanlar gibi maalesef savaş politikasında ısrar edeceğini gösterdi. Ama ben buradan çağrımızı tekrar ediyorum. Bizim bu ülkede huzura ve barışa ihtiyacımız var. İki tarafın da ellerini tetikten çekmesi lazım. Bu sadece HDP'nin değil Türkiye'nin önemli bir kesiminin beklentisidir.

KCK MASAYA DÖNELİM DEDİ HÜKÜMET DE BUNU DESİN

KCK'nin masaya dönme ve çözüm iradesini kendilerinden duyduk. Hükümetten de bunu duymak istiyoruz. Savaş kararı alırken bu kadar cesursanız barış kararı alırken de aynı cesareti göstermelerini bekliyoruz.

AKİL İNSANLAR İL İL BARIŞI ANLATMALI

Akil insanların bir kısmı biraraya geliyor. Önemlidir tabi ki. Umudun azaldığı zamanda devreye girmeleri önemlidir. Gerekirse il il dolaşarak barışın kıymetini anlatmalılar.

ABİM KANDİL'DE DEĞİL IŞİD'LE SAVAŞIYOR, ÖLEBİLİR DE YARALANABİLİR DE

Abimle ilgili AA'nın servis ettiği haberin doğruluğunu teyit edemem ama haberin doğru olduğunu sanmıyorum. Çünkü abim Kandil'de değil. Kendisi IŞİD'e karşı insanlık onurunu savunuyor, ölebilir de yaralanilir de...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum