CHP’den O Askerler İçin Kanun Teklifi

CHP’den O Askerler İçin Kanun Teklifi
CHP, haklarındaki yargılama devam eden TSK personelinin terfisini olanaksız kılan kanun hükmünün metinden çıkarılmasını istedi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaklaşan Yüksek Askeri Şura öncesi TBMM Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifiyle, haklarındaki yargılama devam eden TSK personelinin terfi etmesini olanaksız kılan kanun hükmünün metinden çıkarılmasını önerdi. TSK Personel Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifiyle, yaklaşık bin personelin bir üst rütbeye te rfisi mümkün olabilecek. Teklif, yaklaşık 1 hafta cezaevinde kalan ancak serbest bırakılan Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele’nin de oramiral rütbesine terfisinin mümkün olabilmesini öngörüyor.

Özel ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan kanun teklifi TSK Personel Kanunu’nda değişiklik öngörüyor. Teklif, TSK’dan ilişiklerinin kesilmesini gerektirmeyen cezalar alan personelin terfisinin olanaklı hale getirilmesini içeriyor. Önceki uygulamada, yargılaması sırasında cezaevine giren, daha sonra serbest kalsa da yargılaması devam eden personel, bir üst rütbeye terfi edemiyordu. Teklifle, hakkında karar kesinleşmeyen personelin terfisi önündeki engel kaldırılıyor.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.