“Tuncel bayrağı koparıyordu, müdahale ettim”

“Tuncel bayrağı koparıyordu, müdahale ettim”
Hüseyin Yüksek, Sinop'ta çıkan olaylarda dönemin milletvekili Sebahat Tuncel'e saldırdığı gerekçesiyle 23 yılla yargılanıyor.

2013 yılında belediye başkanlığı yaptığı Sinop'un Dikmen ilçesine gelen BDP heyetiyle çıkan olaylarda dönemin milletvekili Sebahat Tuncel'e saldırdığı iddiasıyla 23 yılla yargılanan eski belediye başkanı Hüseyin Yüksek, o dönemde yaşananları anlattı.

Daha öncede halkın galeyana gelip milletvekillerine zarar vermesini önlemek için mücadele ettiğini söyleyen Yüksek, ofisinde yaptığı açıklamada hakkında yargılama sürecinin başlatıldığını belirtti.

"SEBAHAT TUNCEL BAYRAĞI KOPARIYORDU, MÜDAHALE ETTİM"

Hakkındaki suçlamaları reddeden Hüseyin Yüksek, "Sebahat Tuncel orada Türk bayrağını yerinden koparıyordu. Benim sağ tarafımda duruyordu. Bayrağı yerinden koparınca müdahale etmek durumunda kaldım. Bu müdahalemden dolayı da zerre kadar pişman değilim. Ben, bu vatanın evladıyım. 'Söz konusu memleketse gerisi teferruattır' sözü, boş bir söz değildir. Yüreği olan, bu memlekete sevgisi olan herkes o müdahaleyi gerekiyorsa darp yapmak suretiyle her türlü müdahaleyi yapmakla mükelleftir. Doğrusu da budur" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum