Göz Göre Göre Öldüler

Göz Göre Göre Öldüler
Mısır hapishanelerinde tutuklu darbe karşıtlarından iki kişi daha "Tıbbi ihmal" nedeniyle hayatını kaybetti.

Ülkedeki muhalif gruplardan Cemaatu'l İslamiyye mensubu Şeyh İzzet es-Selamuni'nin tutuklu bulunduğu ToraHapishanesi'nde, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu Ahmed Gazlan'ın da El-Ebadiyye Hapishanesi'nde yaşamlarını yitirdikleri belirtildi. 

Cemaatu'l İslamiyye'nin siyasi kanadı İnşa ve Kalkınma Partisi'nden yapılan açıklamada, bağırsak rahatsızlığı bulunan ancak gereken tedavinin yapılmaması sonucu hayatını kaybettiği duyuruldu.

Selamuni için yayımlanan taziye mesajında da "Söz ustalarından Selamuni, hakkın rahmetine kavuştu. Allah, onu şehit mertebesine yükseltsin" ifadesine yer verildi. 

Cemaatu'l İslamiyye'nin önde gelen liderlerinden biri olarak bilinen Selamuni, kısa bir süre önce "Gösterileri organize etmek ve katılmak" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. 

Geçen yıl Mısır hapishaneleri ve karakollarında 95 kişi hayatını kaybetti

Öte yandan, Buhayra Tutuklularını Savunma Heyeti tarafından, İhvan mensubu Ahmed Hüseyin Gazlan'ın (52) ölümüne ilişkin yapılan açıklamada da "Hapishane yönetiminin gerekli ilaçları temin etmemesi" sebebiyle vefat ettiği kaydedildi. 

Gazlan, birkaç ay önce "İhvan mensubu olduğu" ve "gösterilere katıldığı" gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) tarafından bu yılın başında yayımlanan rapora göre, geçen yıl Mısır hapishaneleri ve karakollarında 95 kişi hayatını kaybetmiş, bu sayıyla, önceki yıla nazaran hapishanede ölüm oranlarında yüzde 40 artış olduğu açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.