Kürt Şehidin Ailesinden PKK'ya Tepki

Kürt Şehidin Ailesinden PKK'ya Tepki
Ağrı'da şehit düşen Adıyamanlı şehit Jandarma Er Medet Mat'ın ailesi, PKK'ya tepki gösterdi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde patlayıcı yüklü traktörle jandarma karakoluna düzenlenen intihar saldırısında şehitdüşen Jandarma Er Medet Mat'ın halasının oğlu Veysel Duran, PKK'ya tepki gösterdi. Kürt'üz, Kürtlüğümüzle de gurur duyuyoruz ama Türk olma şerefine layık olmaktan şeref duyduklarını söyleyen Duran, HDP'nin ise çözüm sürecini istemediğini savundu.
 
BAŞKA CANLAR GİTMESİN

Kahta ilçesine bağlı İkizce köyündeki şehidin babaevinde taziyeleri kabul eden Duran, yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın son günlerde askerleri kalleşçe vurduğunu belirterek, son olarak da dayısının oğlu Medet Mat'ın şehadet şerbeti içtiğini söyledi.

Sınır dışında PYD'nin, içeride PKK'nın, şehir merkezlerinde DHKPC'nin terör estirdiğine dikkati çeken Duran, TBMM'de bulunan HDP'nin çözüm sürecini istemediğini vurguladı. Kendilerinin canlarının gittiğini dile getiren Duran, başka canların gitmemesini istedi.

PKK'nın Kürt halkını temsil etmediğini ifade eden Duran, şunları kaydetti:
 
"Öyle bir şey yok. PKK bizi temsil etseydi, bizim canımızı almazdı. Kürtleri temsil etseydi Kürt askerleri öldürmezdi. Biz de askere gittiğimiz için Türk'üz, Türk Bayrağı altında yaşıyoruz. Hem Kürt'üz, Kürtlüğümüzle gurur duyuyoruz ama Türk olma şerefine layık olduğumuz için şeref duyuyoruz. Bunlar bizim temsilcimiz olamaz. Kanlı eller bizim temsilcimiz olamaz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.