PKK'yı Bitirecek 3 Aşamalı Plan!

PKK'yı Bitirecek 3 Aşamalı Plan!
Terör uzmanı eski FBI ajanı Dr. Hayden, PKK terörünü değerlendirdi. Hayden'a göre, Türkiye'nin PKK'ya sert yüzünü göstermesi en doğal hakkı.

Amerikan Federal İstihbarat Teşkilatı'nın (FBI) eski terör uzmanı Dr. P. George Hayden, PKK terörünü ve Türkiye'nin attığı adımları AKŞAM'a değerlendirdi. 

3 MADDELİ ÇÖZÜM

Hayden'a göre PKK, kaynakları hem yurtiçinde hem de yurtdışında olması hasebiyle en zor örgütlerden birisi ve Türkiye’nin demokratik çözüm yaklaşımı takdir edilesi bir çaba. Hayden, Türkiye’nin örgütün eylemlerine hız vermesi karşısında sert yüzünü göstermesini de en doğal hakkı olduğunu savunurken terörün nasıl bitirileceğini 3 ana maddede topluyor: Örgüte karşı yurtiçinde ve dışında eş zamanlı ve geniş kapsamlı operasyon düzenleme, örgütün sadece etkin ismiyle görüşerek geri kalan silahlı ve siyasi unsurları sürece dahil etmemek ve edinilen başarıları büyük bir kamuoyu kampanyasıyla halka sunmak. Bu 3 yöntemin örgütlerin belini kırdığını ifade eden Hayden’a göre bu noktadan sonrası ‘siyasetin işi…’

ÖNCE TERÖR BİTMELİ 

Hayden, PKK gibi bir örgüte devletin asla güvenemeyeceğini belirterek, "Terör ülke sınırları içindeyse sert tedbirler alınırken terör tehdidi sınır dışından geliyorsa ülkelerin müzakereye yanaştığını görmekteyiz. Türk hükümeti demokratik çözüm için yıllarca uğraştı. Üstelik Türkiye’nin işi çok zordu çünkü en güçlü terör örgütleri farklı coğrafyalardan eleman, para ve silah toplama becerisine sahip olup şiddetlerini hedef haline getirdikleri ülkelerin içine taşıyabilenlerdir. Böyle bir örgüte asla güvenemezsiniz" dedi.

AKŞAM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum