Obama, 'Kobani 2 Günde Düşer' Dedi

Obama, 'Kobani 2 Günde Düşer' Dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin, Endonezya ve Pakistan ziyareti dönüşü uçakta gezisini takip eden basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Kobani'de IŞİD ile çatışmaların şiddetlendiği dönemde ABD Başkanı Obama'nın kendisine “Kobani iki güne kalmaz düşebilir” dediğini açıklayan CumhurbaşkanıErdoğan, “Kobani düştü düşecek” şeklindeki sözünün çarpıtıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kobani'nin düşmesinin Türkiye'ye kazandıracağı bir şey olamaz. Nitekim Özgür Suriye Ordusu ve peşmergenin Kobani'nin imdadına koşmalarına imkan sağladık” dedi.

BAZI KESİMLER OLAYI ÇARPITTI

“Kobani düştü düşecek" sözünüzü, bazı kesimler sanki buna seviniyormuşsunuz gibi algıladı…

Kobani'nin düşmesini arzulamamız asla söz konusu olmamıştır. Kobani'nin düşmesinin Türkiye'ye, bizlere kazandıracağı bir şey de olamaz. Nitekim Kobani'nin düşmesini istemediğimiz için Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) ve Peşmergelerin Kobani'nin imdadına koşmalarına imkan sağladık.

Tüm bunları Kobani düşmesin diye yaptık. O esnada, ABD'nin havadan yapmış olduğu harekatı, karadan destekleyecek güç yoktu. O güç hangi güç olmuştur? İşte topraklarımızdan geçerek oraya ulaşmalarını sağladığımız Peşmergeler ve ÖSO. O zor dönemde Kobani'den ülkemize sığınan 200 binin üzerinde insana kucak açan, ülkemizde ağırlayan da biz olduk. Bizim bu hususta yaptıklarımız somut olarak ortada.

OBAMA BANA TELEFONDA SÖYLEDİ

Kobani'de DAİŞ'le çatışmaların yaşandığı süreçte, Obama'yla yaptığımız bir telefon görüşmesinde bana, “Kobani 2 güne kalmaz düşebilir" demişti. Ben de kendisine, 200 bine yakın Kobanilinin zaten bizim ülkemizde olduğunu hatırlatarak, orada sadece 3 bin civarında savaşçı bulunduğunu söylemiştim.

Özgür Suriye Ordusu'nun ve peşmergelerin desteğiyle Kobani'nin düşmesinin pekala engellenebileceğini belirtmiştim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.