Ruhani: Ya Boyun Eğ Ya Da...

Ruhani: Ya Boyun Eğ Ya Da...
İran Cumhurbaşkanı Ruhani: 'Ya boyun eğ ya yen'den başka bir seçenek daha var.

İran'ın ılımlı lideri Ruhani, P5+1 ülkeleriyle varılan nükleer uzlaşının ülkenin askeri veya endüstriyel sırlarını açığa çıkarmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

İran devlet televizyonunda konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran ile P5+1 ülkeleri arasında geçen ay varılan nükleer anlaşmanın 'kazan- kazana dayalı olduğuna' dikkat çekti: Dünya karşısında yalnızca yenmek ve boyun eğmek gibi iki seçeneğimiz olduğu fikri mantıksız: Üçüncü bir yol da var. O da ulusal çıkarlar çerçevesinde yapıcı işbirliği kurmak."

Öte yandan "Nükleer müzakerelerdeki nihai anlaşmada elde ettiğimiz başarı dünkü hayalden daha ötededir" ifadelerini kullanan Ruhani, anlaşma sonucunda İran'ın askeri veya endüstriyel sırlarının açığa çıkarılmasına izin vermeyeceklerini vurguladı. 

'FORDO'NUN SONUNU GETİRECEĞİZ'

İran'ın nükleer alandaki kazanımlarını sürdüreceğini kaydeden Ruhani, Fordo uranyum zenginleştirme tesisine işaret ederek, "Bizim uranyum zenginleştirmeye ihtiyacımız var. Fordo'yu açtık ve tamamlayacağız" diye konuştu. 

IRAK'A DOĞALGAZ VERİLECEK

Bu arada Ruhani, İran'ın Irak'a doğalgaz ihraç projesini de tamamlayarak bu ülkeye doğalgaz ihracına başlayacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.