3 Dönemlik Bakanlar Bedava Çalışıyor!

3 Dönemlik Bakanlar Bedava Çalışıyor!
Geçici hükümetteki bakanlık görevini sürdüren Ak Parti'nin 3 dönemlik kabine üyelerinin maaşlarının kesilmesi siyasette espri konusu oldu.

Seçimlerin üzerinden yaklaşık iki ay geçmesine rağmen yeni hükümet kurulamadığı için geçici hükümetteki bakanlık görevini sürdüren 3 dönemlik kabine üyelerinin maaşlarının kesilmesi siyasi kulislerde espri konusu oldu.

Edinilen bilgilere göre, AK Parti'deki üç dönem kuralına takıldığı için milletvekilliği sona eren ancak bakanlıkları devam edenBülent Arınç, Ali Babacan, Faruk Çelik, Mevlüt Çavuşoğlu, Taner Yıldız, Mehdi Eker, Nurettin Canikli ve Ömer Çelik'in hesaplarına 15 Temmuz'a yeni maaşlar yatmadı.

Milletvekillikleri sona erdiği için maaş yatmamasına rağmen, 'makam tazminatı' adı altında geçici bakanlara 350'şer lira makam tazminatı ödendi. Bu durumu bilmeyen bazı bakanların, hesaplarındaki otomatik ödemeleri sıkıntıya girdiği öğrenildi. Bu konu kabine üyeleri arasında 'aslında iki aydır bedava çalışıyoruz” esprisine sebep oldu.

Bazı bakanlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e esprili bir dille “Bu konuya bir el at” dedi.

Kabinedeki 8 bakan, yeni bir hükümet kurulur ve dışarıdan bakan olarak atanırlarsa “Bakan maaşı” almaya devam edecekler. Ancak, yeni hükümet kurulana kadar kabinedeki görevlerini 'ücretsiz' olarak yürütmek zorundalar.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.