PKK Taktik Değiştirdi

PKK Taktik Değiştirdi
Çözüm süreciyle birlikte militan kadrosu zayıflayan PKK, saldırılarında taktik değiştirdi.

1990’lı yıllarda askerle sıcak temasa giren örgüt, eleman sayısı azalınca kalleş pusulara başladı. Örgütün son günlerde çeşitli bomba ve mayın eylemleriyle saldırılarını arttırmasına dikkat çeken dönemin emniyetçileri yaşananları değerlendirdi.

Emniyet eski Müdürü Hanefi Avcı: PKKsüreçle birlikte evrildi

1990lı yıllarda terör örgütü PKK'nın aktif şekilde güvenlik güçleriyle mücadele ettiğini belirten Emniyet eski Müdürü Hanefi Avcı, “Örgütün taktiği değişti" dedi. Barış sürecine vurgu yapan Avcı, “Bölgede bağımsız devlet kuracağım mantığıyla hareket eden örgütten, demokratik çerçevede birlikte yaşanabileceğini gören bir örgüte evrildi. 90'lı yıllarda bölgede bağımsız devlet kuracağım mantığında hareket ederek, askeri örgütlenmesini sürekli güçlendirmeye çalışıyordu. Bugün ise barış süreciyle birlikte bağımsız devlet kurma fikrinden vazgeçtiler. Eylem tarzları da değişti" diye açıkladı.

Ankara eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral: Militan kadrosu zayıfladı

Ankara eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral, “Belli ki etkin bir militan kadrosu sahada mevcut değil. Bu itibarla taktiksel ve teknik kadrolarıyla birlikte patlayıcıları araçların geçiş güzergâhına yerleştirerek, bombaların araçlarla temas etmesi halinde patlayacağı bir eylem modelini tercih ediyor" dedi. PKK'nın çözüm süreciyle birlikte ciddi şekilde zafiyete uğratıldığını belirten Saral, “Devlet açılım politikasını kendi lehine dönüştürdü. PKK'nın isteklerini yapıyormuş gibi bir hava sergiledi. Bu beklentilerin gerçekleşeceğini düşünen PKK kadroları ve siyasi uzantıları, yaptıkları hatanın kendilerine pahalıya mal olacağının hesabını yapamadan böyle bir açmaza düştüler" dedi. Saral ayrıca, PKK'nın Kobani'de IŞİDle mücadele etmek üzere militanlarını kaydırdığını hatırlatarak, Türkiye'de eylemlerini güçlü şekilde yapacağı bir kadrosunun bulunmadığını söyledi.

Emekli Emniyet Müdürü Bülent Orakoğlu: Yabancı servisler devrede

Terör örgütü PKK'nın eylem stratejisinin tamamen değiştiğini anlatan Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkan Vekili Bülent Orakoğlu, “Eskiden PKK polis ve askeri noktalara direkt saldırı gerçekleştiriyordu. Yaşanan gelişmelere bakıldığında PKK'nın stratejisinde ciddi değişiklik var. PKK içerisinde eylemci gruplar, ve YDG denilen milis güçler, birtakım yabancı gizli servisler tarafından eğitilmeye başlanmış olabilir" dedi. Orakoğlu, “Türkiye, Kürt koridoru ve güvenli bölge stratejilerinde ağırlık koyması nedeniyle hem içeriden hem de dışarıdan terörün hedefi oldu. PKK'nın güvenlik güçlerini hedef alarak intikam saldırılarına başlamasında bir üst akılın parmağı var. Yaşanan süreçte PKK'nın da taktiğini değiştirmesinde bu üst akılın izlerini görebiliyoruz" diye açıkladı.

Yenişafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum