Arınç'tan Canlı Yayında PKK İtirafı

Arınç'tan Canlı Yayında PKK İtirafı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm sürecinde müzakelerin sonuca ulaşması için askerin karakol önünden geçen silahlı PKK'lılara dokunmadığını söyledi.

Arınç, NTV'de katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Başbakan Davutoğlu'nun, PKK terör örgütünün silah ve şiddete dayalı eylemlerini sona erdirmesi konusunda HDP'nin aktif olmasını istediğini dile getiren Arınç, ancak görüşmeden hemen sonra, eş genel başkanlarından birinin "biz sırtımızı PYD'ye yasladık" diye açıklama yaptığını söyledi.

Arınç, "Bu sözlerin tevili mümkün değil. PKK'nın üstlendiği bir olayda insanlar hayatını kaybediyor. 'Ey PKK, bırak bu silahı, bunları yapma, bu alçaklıktır, bu insanlara karşı sen niye bu katliamı yapıyorsun' diyemiyor. Nötr kelimeler kullanıyor. Bu nedir? (Bizim onlarla organik bağımız var, biz onlara kötü bir şey söyleyemeyiz)" ifadelerini kullandı.

"MEĞER ONLAR ALAY EDİYORLARMIŞ"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Ateş edilmezse asker de ateş etmesin" açıklamasının olduğu hatırlatılan Arınç, şunları söyledi:

"Bizim prensibimiz zaten bugüne kadar onlar ateş etmedikçe, eylem yapmadıkça biz yapmayacağız idi. Bunu biz son güne kadar, 10-15 gün evveline kadar hep uyguladık. O yüzden bizi halk da eleştirmiş olabilir, 'Bunlar silahlarıyla her gün köylerde ama siz bunlara bir şey yapmıyorsunuz.' Halkın şöyle söylediğini biliyorum, 'Üzerinde silah olan PKK'lı teröristler karakolun önünden geçiyorlar, onlara el sallıyorlardı. Asker de onlara hiçbir şey yapmıyordu.' Durum biraz böyleydi. Ama bunun bir tek sebebi vardı, tekrar terörün hortlamaması, siyasi görüşmelerin, müzakerelerin sonuca ulaşması. Meğer onlar alay ediyorlarmış. Yani el sallarken, 'Biz buradayız bak, sen de bize karışamıyorsun.' Artık böyle değil, 5 kuruşa simit devri geçti. Böyle olmayacak, olmaması da lazım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum