Şehit Mansur Cengiz'in Cenazesi Toprağa Verildi

Şehit Mansur Cengiz'in Cenazesi Toprağa Verildi
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde patlayıcı yüklü traktörle jandarma karakoluna düzenlenen intihar saldırısında şehit düşen Jandarma Er Mansur Cengiz'in cenazesi, memleketi Siirt'te defnedildi.

 Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde patlayıcı yüklü traktörle jandarma karakoluna düzenlenen intihar saldırısında şehit düşen Jandarma Er Mansur Cengiz'in cenazesi, memleketi Siirt'te toprağa verildi.

Şehidin cenazesi, Erzurum Hava Meydan Komutanlığında düzenlenen törenin ardından uçakla Siirt'te getirildi. Siirt Devlet Hastanesi morguna konulan cenaze, ambulans ile önce Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığına buradan da helikopterle doğduğu Şirvan ilçesine bağlı Durankaya köyündeki baba evine getirildi.

Şehidin mezarı başına gelen anne Adile Cengiz, Kürtçe ağıt yakarak "Teröristlere inat ağlamayacağım. Şehidimi gülerek gönderdim. Oğlum vatanı uğruna şehit düştü" dedi.

Baba Fadıl Cengiz ise terör örgütü PKK'ya tepki göstererek, oğlunun kanının yerde kalmamasını istedi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz da yaptığı konuşmada, terör örgütünün insanların yüreğini yeniden yakmaya başladığını söyledi.

PKK'nın Ağrı'daki saldırısının DAEŞ'in saldırılarına benzer bir saldırı olduğuna işaret eden Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Bu kardeşimiz insanlığa aykırı bir eylemle şehit edildi. DAEŞ örgütünün benzeri bir saldırıda bulundular. Kalleşçe bomba yüklü bir traktörle karakola saldırdılar ve bunun karşılığını çok yoğun bir şekilde alıyorlar ve alacaklar. Devlet olarak artık bu işin sonlandırılması için ne gerekiyorsa yapılacak. Bu kardeşimizin de kanı yerde kalmayacak. Artık bu iş şöyle veya da böyle muhakkak bitecek."

 Törene, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, şehit ailesi, askeri yetkililer katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.