Ağrı'daki İntihar Saldırısının Detayları

Ağrı'daki İntihar Saldırısının Detayları
Ağrı'da Karabulak Jandarma Karakolu’na 2 ton patlayıcıyla düzenlenen intihar saldırısının detayları ortaya çıktı.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde iki askerin şehit olduğu bombalı saldırıda kullanılan traktörün köylülerden gasp edildiği, ‘Tarlaya gidiyoruz’ diye keşif amaçlı kullanıldığı belirtildi.

Doğubayazıt’ta Karabulak Jandarma Karakolu’nda önceki gün sabah 03.00 sıralarında düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre PKK’lılar yaklaşık bir hafta önce bir köylünün traktörünü gasp etti ve traktörü keşif amaçlı kullanmaya başladı. PKK’lıların köylüleri de kullanarak “Tarlaya gidiyoruz” bahanesiyle Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasından defalarca geçtiği öğrenildi. Saldırıda traktörü kullanan teröristlerin kamuflaj avantajını kullandıkları ve yakıt tankerinin de patlamada ayrıca basınç etkisi yaptığı ihtimali de değerlendiriliyor.

Arazide yüklendi
 
Olayla ilgili inceleme başlatan uzmanlar, saldırı günü patlayıcıların traktöre arazide yüklendiği üzerinde duruyor. Karakol önünde duran BTR 60 zırhlı aracın da saldırı anında yaylım ateşine tutulduğu belirtildi. Karakolun önünde duran zırhlı araç içerisindeki askeri personelin patlama anına kadar köy tarafından açılan ateşe karşılık verdiği öğrenildi. Bu çatışma sırasında karakolun demir kapısını yıkmaya çalışan traktörün bunu başaramayacağını anlaması üzerine bombayı burada patlattığı öğrenildi. 
 
Toplama merkezi olduğu için hedef
 
Uzmanlar saldırı için Karabulak Jandarma Karakolu’nun seçilmesinin nedeniyle ilgili karakolun yakın bir döneme kadar toplanma merkezi olarak kullanılması olduğu üzerinde duruyor. 

Dört kişi gözaltında
 
İntihar saldırısına, yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle köyde 4 kişi gözaltına alındı. Karakolun yeniden hizmete girmesi için çalışmalar başlatılırken, ’geçici askeri güvenlik bölgesi’ ilan edilen Ağrı ve Tendürek Dağlarına karadan ve havadan operasyonlar devam ediyor. Bu arada örgüte yakın bir internet sitesinde eylemi ’Andok Eriş’ kod adlı Van nüfusuna kayıtlı Murat Bütün’ün gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum