Eski Rus Başbakanının Kızı Ukraynalı Oldu

Eski Rus Başbakanının Kızı Ukraynalı Oldu
Eski Rus Başbakanlarından Yegor Gaydar’ın kızı Maria Gaydar, Ukrayna vatandaşlığına geçti.

Rusya’da Sovyetler Birliği’nin dağılmasının hemen ardından 1990’lı yıllarda Rusya ekonomisinde “şok terapi” olarak adlandırılan politikaları uygulayan Yegor Gaydar’ın kızı Maria Gaydar, Ukrayna’nın Odessa valiliğine atanan Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin yardımcısı olmak üzere, Ukrayna vatandaşlığına geçti. 

Rusya’da 1990’lı yıllardaki hiperenflasyondan ve ekonomik istikrarsızlıklardan sorumlu tutulan ve 2009 yılında vefat eden liberal çizgideki eski Başbakan Yegor Gaydar’ın kızı Maria Gaydar, düzenlenen bir törenle, Ukrayna pasaportunu, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun elinden aldı. Maria Gaydar, törende yaptığı konuşmada, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in yönetimine atıfta bulunarak, Rus halkı için ve Ukrayna yönetimi için ortak düşmanın, “gerek Rusya’da, gerekse Ukrayna’da insanları öldüren otoriter düzen olduğunu” ileri sürdü. 

Rus siyasetçilerden yoğun tepki 

Ukrayna’nın Odessa Valiliği’ne getirilen Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, geçen ay, Maria Gaydar’ı kendisine yardımcı olarak tayin etmeye karar verdiğini açıklamış, Maria Gaydar’ın buna olumlu yanıt vermesi, Rusya’daki siyasi çevrelerde yoğun tepkilere neden olmuştu. Kremlin yönetimine yakın olan siyasetçiler, Maria Gaydar’ın Rusya’yla mücadele eden Ukrayna yönetiminin emrinde çalışmaya başlaması ve eski Sovyet coğrafyasındaki bir numaralı Rus karşıtı devlet adamı olarak bilinen Saakaşvili’nin emrine girmesi durumunda, Rusya’daki siyasi hayatının sona ereceğini söylüyordu. 

Maria Gaydar, Saakaşvili’nin yanında, Odessa ilindeki sosyal konulardan sorumlu vali yardımcılığı görevini yürütecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.