Bu ifadeler, 'Mustafa' tartışmasını geride bırakacak

Bu ifadeler, 'Mustafa' tartışmasını geride bırakacak
Can Dündar’ın ‘Mustafa’ belgesiyle ilgili tartışmalar daha dinmemişken, İngiltere’de yayınlanan bir makale Atatürk ile ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi. İngiltere’nin en önemli gazetelerinden The Guardian’da

Kadın düşkünü, ateist ve örtü düşmanı olduğu öne sürülen Atatürk’ün, Pervez Müşerref’in annesiyle birlikte Ankara Palas Otel’deki dans tutkunlarının başında geldiği belirtildi.

‘KADIN HAKLARI SAVUNUCUSU AMA KADIN DÜŞKÜNÜ’
Robert Fowke’un Tunus’ta salon dansıyla ilgili olarak kaleme aldığı makalede, salon dansının İslam dünyasında ilk olarak 1914’te Sofya’da askeri ataşelik yapan Atatürk ile başladığı yazıldı. Fowke, Atatürk’ün kadın haklarının radikal bir savunucusu olmasına rağmen, kadınlara karşı zaafı olduğu öne sürüldü.

‘SALON DANSI BİR TUTKU HALİNİ ALDI’
Sofya’da bulunduğu zamanlarda kendi kafasında olan meslektaşlarıyla birlikte sigara, kahve ve rakı tiryakisi olduğunu ve dans için kadın aramaya gittiğini ileri süren Fowke, salon dansının daha sonra Atatürk için bir tutku haline geldiğini ve Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra Ankara Palas Otel’de hükümet resepsiyonlarını salon dansıyla bitirdiğini yazdı.

‘PERVEZ MÜŞERREF’İN ANNESİYLE ANKARA PALAS’TA DANS ETTİLER’
Atatürk’ün bu davranışı için ‘salonu dansı diplomasisi’ ifadesinin kullanıldığını belirten Robert Fowke, Pakistan eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in ailesinin de Ankara’da bulunduğu sırada Atatürk ile birlikte salon dansına katıldığını kaydetti. Fowke, Atatürk ve Pervez’in annesinin Ankara Palas Oteli’nin fanatik dansçıları olduğunu belirtirken, salon dansı düşkünü olan Atatürk’ün bir ateist ve örtü düşmanı olduğunu ileri sürdü.

ATATÜRK'ÜN DUBLÖRÜ NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

AHMEDİNEJAD'A KARŞI ATATÜRK'TEN YARDIM İSTEDİ

'ATATÜRK OSMANLI'YI TERK EDİP, HİTİTLERE GİTTİ'

(habervaktim.com – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.