'Ceyşu'n-Nasr' Ordusu Kuruldu

'Ceyşu'n-Nasr' Ordusu Kuruldu
Suriye'de ÖSO'ya bağlı 16 alt grup, İdlib ve Hama illerinde "Ceyşu'n-Nasr" adı altında birleşti

Suriye'de Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı 16 alt grubun, İdlib ve Hama illerinde "Ceyşu'n-Nasr" (Zafer Ordusu) adı altında bir çatı yapılanması kurduğu bildirildi.

Kurulan Ceyşu'n-Nasr'ın basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Hama kırsalındaki halkın isteği ve rejim güçlerinin bölgeye düzenlediği acımasız saldırılar üzerine Ceyş'ün-Nasr ortak operasyon odasının kurulması kararı alındığı" belirtildi.

Açıklamaya göre, ÖSO'ya bağlı çatı yapılanmasının içindeki grupların isimleri şöyle: "Cebhetu'ş-Şam, El-Gab Şahinleri Tugayları, İzzet Grubu, Suriyeli Fedailer Hareketi,101. Tümen, Savaşçı Kurtuluş Cephesi, 6. Tugay, 111.Tümen, 60. Tümen, Bilad-i Şam Tugayı, 6.Tugay, 111. Alay Topluluğu, Cihad Şahinleri Taburu, El-Treymise Şehitleri Tugayı, El-Meşhur Tugayları, El-Adiyat Tugayı"

Öte ayandan AA muhabirine açıklama yapan Cebhetu'ş-Şam Genel Komutanı Muhammed el-Gabi, " Ceyş'un-Nasr'ın ilk hedefi Hama'nın kuzey kırsalını özgürleştirerek rejimin kenti elinde tutmak için kurduğu birincil savunma hattını kırmaktır" dedi.

"ÖSO'ya bağlı grupların zayıflamasının ve yaşanan savaşlarda sahadaki etkinliğini yitiremeye başlamasının ortak hareket ihtiyacı doğurduğunu" dile getiren Gabi, "söz konusu yapılanmanın, İdlib ve hama kırsalında yer alan ÖSO gruplarının birlikte tek merkezden kontrol edilmesi için bir ilk adım olduğunu" sözlerine ekledi.

Bölgedeki aktivistlerden İbrahim Zeydan "ÖSO'ya bağlı gruplar ÖSO'ya bağlı olmayan grupların metodunu izlediğini, böylece birleşip ortak hareket ederek ÖSO'ya bağlı olmayan "Fetih Ordusu" gibi zafer ve başarı elde etmeye çalıştığını" ifade etti.

Zeydan "Ceyşu'n-Nasr'ın özellikle Hama'nın kuzey kırsalında savaşın seyrini değiştirmesini umduklarını" aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum