Beyaz Saray'dan Türkiye Açıklaması

Beyaz Saray'dan Türkiye Açıklaması
Beyaz Saray, Suriye'nin kuzeyinin DAEŞ'ten temizlenmesine yönelik çabaların detayları üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi,Türkiye ile ABD'nin, Suriye'nin kuzeyinde kalan bölümün DAEŞ'ten temizlendikten sonra bu bölgeden Kürt unsurların geçişine müsaade edilmemesi noktasında görüş birliğine ulaştıklarını iddia etmişti.

Haberde yer alan iddialara ilişkin AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, şunları kaydetti:

"Sınırdan DAEŞ'in temizlenmesine yönelik çabaların detayları üzerinde çalışmalar devam ediyor ve şu anda herhangi bir parametre belirlenmemiş durumda. Atılacak bir sonraki adım noktasında Türk partnerlerimizle çalışıyoruz ve daha fazla operasyonel ayrıntıları paylaşamayız.

Koalisyonun, Suriye'nin kuzeyindeki bölgeden DAEŞ'in sürülmesi için Suriyeli Kürtleri, Arapları ve Türkmenleri kapsayan DAEŞ karşıtı güçlerin çabalarını desteklemeyi sürdüreceğini açıkça ifade ettik."

Sözcü, bu doğrultuda da koalisyonun yaklaşık 2 bin 200 hava saldırısıyla desteklenen, söz konusu DAEŞ ile savaşan güçlerin, ülkenin kuzeyinde 5 bin 400 kilometrekare alanı örgütün elinden geri aldığı bilgisini de paylaştı.

Baskey, bu güçlerin aynı zamanda Kobani'nin savunulmasında, örgütün geçtiğimiz ayTel Abyad'dan çıkarılmasında ve Haseke'de militanların temizlenmesinde rol oynadığına vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.