İşte "Çözüm Süreci"nin Omurgasızları

İşte "Çözüm Süreci"nin Omurgasızları
Çözüm sürecinde PKK güzellemesi yapan bazı gazeteciler, bugünlerde vatanseverlik naraları atıyor.

Siyasi rüzgara göre yön değiştiren gazetecilerin omurgasız davrandığını belirten Zeynel Abidin Kıymaz, süreç konusundaki uyarıları nedeniyle bir TV yayınından kovulduğunu anlattı.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, ‘Çözüm Süreci’ sürerken PKK’nın gerçekleştirdiği eylemleri görmezden gelen medyanın, omurgalı olmadığını ve bugün yaşananlarda payı olduğunu vurguladı. 

BASIN OMURGALI DEĞİL

“Türkiye’de bazı siyasiler, bazı iş adamları, bazı holdingler, bazı basın kuruluşları, bazı sivil toplum örgütleri duruma göre tavır sergiliyor” diyen Kıymaz, “Çözüm Süreci’ne zarar gelmesin diye hükümet ve medya, PKK’nın yaptıklarını göz ardı etti ve hiç gündeme getirmedi. Basın iyi bir sınav vermedi. Bugün gelinen noktada görüldü ki omurgalı ve düzgün bir duruşları yok. Çünkü basın-yayın organları duruma göre hareket ediyor” diye konuştu. 

FARKLI SESLERE YASAK

Çözüm Süreci devam ederken bir TV programında başına gelenleri anlatan gazeteci Kıymaz, “Programda ben, bu sürecin sakat yürüdüğünü söyledim, yayını kestiler. Farklı düşünen ve konuşan insanlara söz hakkı tanınmadı. Bu sürecin yanlış ve sakat gittiğini, bunun sonunda tutmayacağını, örgütün silah bırakmadığını aksini daha güçlendiğini, bölgeye daha hakim olduğunu, yanlış yürüdüğünü söylemeye çalışanları ekrana çıkarmadılar”  şeklinde konuştu. 

ÖRGÜTÜN KAFASI EZİLMELİ

Sürecin nasıl işlemesi gerektiğine de değinen Başkan Kıymaz, “Çözüm Süreci sürdürülüyorken sonucun bu noktaya geleceği apaçık belli idi. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, biz bu örgütün kafasını eze eze silahı bıraktırmamız lazım. Ülke sınırları içinde veya dışında Türkiye’ye kafa tutanın kafasını kırmazsak biz coğrafyada yaşayamayız ve kalıcı olamayız. Kürt sorunu ile terör sorununu birbiri ile karıştırıp bu müzakereleri yürüttüğümüz için burada biz tosladık. Türkiye, terörün başını ezmeli bunun yanında Kürt vatandaşlarımıza sosyal-kültürel ve vatandaşlık haklarını kullanması konusunda üzerine düşeni yapmalıdır” açıklamalarında bulundu.

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum