Amerika’nın PKK Oyunu

Amerika’nın PKK Oyunu
Amerika’nın PKK ve çözüm süreci konularındaki tavrı Türkiye’nin ölüm gösterilip “sıtma”ya razı edilmek istendiği yorumlarına neden oldu?

Bölücü terör örgütü PKK eylemleriyle ilgili olarak Amerika’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Ortadoğu’da sömürgeci emelleri için terör örgütlerini koruyup kollamasıyla bilinen Amerika, PKK’yla ilgili “Şiddetten vazgeçip, Türk hükümetiyle görüşmelere yeniden başlamalı” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, PKK saldırılarının son bulmasını ve PKK'nın şiddetten vazgeçmesini istediklerini söyledi. Toner, "Bu saldırıların son bulmasını, PKK'nın şiddetten vazgeçmesini ve Türk hükümetiyle görüşmelere yeniden başlamasını istiyoruz" dedi.

“ORANTILI YANIT”

Toner, Türkiye'nin PKK'ya karşı operasyonlarında sivil kayıplar bulunduğuna yönelik iddiaların sorulması üzerine de operasyonda sivil kayıplar olduğunu görmek istemediklerini ve bu tür haberleri çok ciddiye aldıklarını kaydederek, "PKK'nın Türkiye'ye karşı saldırılarını durdurduğunu ve Türk hükümetinin orantılı yanıt verdiğini görmek istiyoruz" diye konuştu.

Hava saldırılarından bazen sivillerin etkilenebildiklerini ifade eden Toner, ancak bu saldırıların hedefinin terör örgütü PKK olduğuna işaret etti. Toner, PKK'nın saldırılarda bulunması üzerine Türkiye'nin kendini savunma hakkı olduğuna inandıklarını yineleyerek, fakat aynı zamanda şiddetin son bulmasını istediklerini dile getirdi.

ÖLÜM-SITMA TAKTİĞİ Mİ?

Uzmanlar düne kadar Türkiye’nin Kandil’i bombalamasına bile müsaade etmeyen, bugün Suriye’de PYD’yi açıkça kollayan ABD’ye asla güvenilmeyeceğini belirterek, PKK’yı iyice palazlandıran Çözüm Süreci ile Türkiye’nin “sıtma”ya razı edilmek istendiğini söylüyor. Amerika tarafından da desteklendiği anlaşılan Çözüm Süreci’nin sadece terör örgütü ve siyasi uzantılarına fayda sağladığının ortada olduğunu ifade eden uzmanlar “Türkiye, PKK eylemleri gösterilip terör örgütü ile yeniden pazarlığa çekilmek isteniyor” diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum