MHP AK Parti Azınlık Hükümeti’ni Destekliyor Mu?

MHP AK Parti Azınlık Hükümeti’ni Destekliyor Mu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “azınlık hükümeti ile erken seçime gidilir” şeklindeki açıklamaları üzerine gözlerin çevrildiği MHP’den dün peşpeşe açıklamalar geldi.

MHP’li Semih Yalçın, “AK Parti azınlık hükümetini erken seçim şartıyla destekleyebilecekleri” yönündeki haberi yalanladı: “Partimizin herhangi bir ‘Azınlık Hükümeti’ seçeneğine sıcak ve olumlu yaklaşması düşünülemeyecektir.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AK Parti azınlık hükümetini erken seçim şartıyla destekleyebileceklerini söylediği yönündeki haberi yalanladı.

Reuters Haber Ajansı, dün geçtiği bir haberde, MHP’li Yalçın’ın "Koalisyon alternatifleri tamamen tükenirse, Kasım ayında erken seçim yapılması koşuluyla bir seçim azınlık hükümetine destek verebiliriz. MHP, Kasım ayına sıcak bakar" dediğini aktardı.

YALÇIN YALANLADI

MHP’li Yalçın yazılı bir açıklama yaparak, bu haberi yalanladı. Yalçın “Reuters Haber Ajansı’ndan bir muhabirin tarafımı ziyareti sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme taşınan ‘Azınlık Hükümeti’yle ilgili sorulan bir soruya verdiğim cevap çarpıtılarak, asıl anlamından uzaklaştırılarak medyaya servis edilmiştir” dedi.

MHP’li Yalçın ardından da, şunları kaydetti: “Partimizin herhangi bir ‘Azınlık Hükümeti’ seçeneğine sıcak ve olumlu yaklaşması düşünülemeyecektir. Esasen söylemek istediğim de ana hatlarıyla ve öz olarak bundan ibarettir. Kaldı ki, Sayın Genel Başkanımızın muhtemel bir ‘Azınlık Hükümeti’ni desteklememe kararının hilafına herhangi bir parti yöneticimizin söz, beyan ve iması söz konusu değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum