HDP'den O Röportaja Jet Yalanlama!

HDP'den O Röportaja Jet Yalanlama!
Selahattin Demirtaş'ın röportajda sözlerinin çarpıtıldığını aktardı.

HDP, resmi Twitter sayfası üzerinden Selahattin Demirtaş'ın bugün yayınlanan Financial Times'daki röportajı için açıklamalarda bulundu. Parti, Demirtaş'ın röportajda sözlerinin çarpıtıldığını aktardı.

İşte o röportaj..

Gazetenin Ankara Muhabiri Alev Scott'un imzasını taşıyan ve BBC Türkçe'nin aktardığı röportajda Demirtaş da, "Korkmadığımızı göstermek istiyoruz. Hiçbir zaman şiddet, terör ya da ırkçılığa destek vermedim. Konuşmalarımın hiçbirinde böyle bir şey bulamazlar. Baskı ve şantaja boyun eğmeyeceğiz" diyor.

'PKK'NIN MİSİLLEME TAKTİKLERİ KİRLİ'

"Ancak düşmanlıklar derinleşir, her gün yeni saldırılar ve karşı saldırılar olurken HDP'nin yıpranmaktan kaçınması daha da zorlaşacak.

HDP milletvekilleri 2012'den bu yana hapisteki PKK lideri Abdullah Öcalan'a mesaj götürüp getirdiler ve bu da partinin PKK'nın siyasi sözcüsü olduğu suçlamalarını beraberinde getirdi.

Ama Demirtaş bunu reddediyor ve Doğubayazıt'taki intihar saldırısı da dahil olmak üzere PKK'nın misilleme taktiklerini 'kirli' diye tanımlıyor." Demirtaş, "PKK'ya Türkiye'ye karşı savaşı durdurması çağrısı yaptık. Bu çağrıyı her gün tekrarlıyorum. İki taraf da ellerini tetikten çekmeli ve silahlar susmalı" diyor. Röportaj şöyle sona eriyor; "Ancak Demirtaş'ın barış sürecinin çökmesi nedeniyle kimi suçladığı açık. Demirtaş 'Erdoğan büyük bir korku ve paranoyayla yaşıyor ve ülke bunun bedelini savaşla ödüyor. Biz barışa bağlıyız' diyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.