Manisa son 20 günde 3’üncü şehit acısını yaşıyor

Manisa son 20 günde 3’üncü şehit acısını yaşıyor
Manisa son 20 günde verdiği 3’üncü şehidine ağlıyor. Bingöl’deki hain saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Haşim Dirik’in Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki baba evine ateş düştü.

Bingöl'de şehit düşen Uzman Çavuş Haşim Dirik'in şehadet haberini ailesine Sarıgöl Kaymakamlığına da vekalet eden Kula Kaymakamı Murat Güven, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İbrahim Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk, İlçe Müftüsü Mustafa Akkurt birikte verdi. Sağlık ekiplerinin de hazır bekletildiği şehidin annesi Huma Dirik'in oturduğu Ayan Mahallesi, Ayankuyu Sokak No:1’deki evinde büyük bir hüzün yaşandı. 65 yaşındaki anne Huma Dirik, "Sabah içimde bir sıkıntı vardı. Boğazımdan lokma geçmedi. Meğer oğlumun ölüm haberi gelecekmiş" diyerek ağıtlar yaktı.

Şehit annesinin evi ve caddeler bayraklarla donatıldı. Şehit haberini alan Sarıgöllüler ise şehit evine adeta akın ederek taziyelerini illettiler. Şehit Haşim Dirik'in evli ve iki çocuk babası olduğu belirtilirken, şehidin naaşı Sarıgöl belediye Mezarlığında yarın toprağa verileceği öğrenildi.

Şehidin Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde yaşayan eşi Bilgen Köse Dirik'in ise şehadet haberinin hemen ardından Bingöl'e hareket ettiği öğrenildi. Şehit Haşim Kılıç'ın 2 yıllık görev için Bingöl'e gittiği ve görev süresinin dolmasına bir seneden az kaldığı öğrenildi. 

29 Temmuz’da Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde devriye görevi yaparken uğradığı silahlı saldırı sonucu polis memuru Mehmet Uyar ve 25 Temmuz’da da Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde düzenlenen hain saldırıda şehit düşmüştü. Her iki şehit de Manisa’nın Salihli ilçesinde on binlerin katıldığı törenlerle ebediyete uğurlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.