Çantasını uzaya düşüren kadın astronot intihar etti (Mizah)

Çantasını uzaya düşüren kadın astronot intihar etti (Mizah)
Bir kadını astronot yapıp uzaya gönderirsen sonunda olacağı buydu. İlk uzay yürüyüşünü gerçekleştiren kadın olan Heidemarie Piper, özel çantasını uzay boşluğuna düşürünce üzüntüsünden intihar etti.

Habervaktim Araştırma-Karıştırma Servisi, büyük bir gazetecilik başarısına daha imza atarak bayan astronotun çantasının içindeki malzemelerin tam listesini ele geçirdi.

Dünya yörüngesinde yapımı süren Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (UUİ) çalışmalar için uzay yürüyüşüne çıkan bayan astronot çantasını düşürdü. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) açıklamasında, Endeavour uzay mekiği astronotlarından ikisinin, istasyonun dışına çıkarak güneş paneli mekanizmasını yıkama-yağlama işlemini başlattıkları belirtildi. 

Çalışma sırasında kadın astronot Heidemarie Stefanyshyn-Piper'ın hiç elinden ayırmadığı büyükçe özel çantasının elinden kaydığı ve uzayda kaybolduğu kaydedildi. Astronotun çantasının ve eldivenlerinin, yağ tabancasından sızan yağ nedeniyle kayganlaştığı ve çantanın bu nedenle elinden kaydığı belirtildi. Kadın astronot Piper'ın çantasının uzaydaki yolculuğu NASA tarafından görüntülendi.

NASA'nın görüntülerine göre astronot Heidemarie Stefanyshyn-Piper, çantasının elinden kayıp gitmesinden sonra çığlık atarak "oh my God! Aman Allahım! Ben şimdi çantasız bu koskoca uzay boşluğunda ne yapacak, nasıl vakit geçireceğim. Üstelik astronot kıyafetime uygun diye seçmiştim. Bu utanca daha fazla dayanamam. Bir kadın kocasız yaşayabilir ama çantasız asla… Çantam nereye ben de oraya… Artık yaşamak bana haram. Elveda arkadaşlar" dedi ve kendisini araca bağlayan kabloyu keserek uzay boşluğunda kayboldu. 

Rest çekince NASA izin vermişti

NASA'dan alınan bilgilere göre uzun süre eğitim alan bayan astronotun tam uzaya çıkılacağı sırada "ya çantam, ya ben" diyerek rest çekmesi üzerine çantasıyla gitmesine "kerhen" izin verildiği anlaşıldı. Uzay aracı hareket etmeden önce çantanın açılarak yapılan sayımda kayıt altına alınan ve halen uzay boşluğunda çantayla birlikte dolaşan 60 çeşit malzemenin dökümü ise şöyle;

Çanta da çantaymış ha...

Cüzdan, süslü anahtarlık, anahtarlar, çeşitli kalemler, not defteri, ajanda, kürdan, kolonya, tarak, ayna, cımbız, rimel, ruj, pudra, nemlendirici, allık, dudak parlatıcısı, far (kısa ve uzun hüzmeli), kulak pamuğu, makyaj pamuğu, manikür takımı, deodorant, parfüm, el ve yüz kremi, kağıt mendil, kolonyalı mendil, kanatlı ped, firkete, cep telefonu, cep telefonu kulaklığı, cep telefonu muhafazası, lastik toka, birtakım fotoğraflar, küçük dikiş seti, düğme, çikolata, nane şekeri, çiklet, çerez, sigara, çakmak, sigara ağızlığı, puro, çok çeşitli takı ve aksesuar, çeşitli vitaminler ve ilaçlar ayrıca aşk, ihtiras, kıskançlık, gözyaşı, hüzün, dedikodu, şikâyet, memnuniyetsizlik, detaycılık ve intikam.

Eee, içinde bu kadar malzeme bulunan çantanın çok ağır olacağı ve sahibinin bu ağırlığı taşıyamayacağı ortada. Edip Cansever'in meşhur "Masa da masaymış ha..." şiirini hatırlatarak "çanta da çantaymış ha…" dedirten bu olaydan dolayı tüm bayanlara "geçmiş olsun ve başsağlığı" dileklerimizi iletiyor ve acizane "siz siz olun aman uzayda bile çantanıza sahip olun. Yoksa hikayenin sonu buradaki gibi acı bitebilir" tavsiyesinde bulunuyoruz.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.